Translate

divendres, 18 de març de 2022

Pasta amb bolonyesa de seità

El seità és un preparat alimentari originari del Japó i el seu ingredient principal és el gluten de blat.  Té un alt contingut en proteïna i per això s'utilitza com una alternativa a la proteïna animal.

El seità té un gust bastant neutre així que és ideal per preparar molts plats vegans i vegetarians.

Pasta amb bolonyesa de seità

Ingredients (4persones):

- 350g de la pasta que més t'agradi (macarrons, espaguetis... de blat o d'espelta, kamut, blat de moro...)

Foto exemple i recepta semblant aquí

- 1 carrota

- 1 ceba

- 5-6 tomàquets madurs

- 300g de seità

- Oli d'oliva verge extra

- Sal

- Orenga

- Opcional: 1 cull. sopera de tamari (salsa de soja) 

- Opcional: 1 cull. de postre de sucre integral de canya (només si és necessari)

Preparació:

Posar aigua a bullir i fer coure la pasta segons el temps recomanat. Escórrer i reservar.

Tallar la ceba i la carrota a daus i fer coure a foc baix amb oli d'oliva a una cassola. Mentrestant, partir els tomàquets per la meitat, treure les llavors i ratllar-los fins a arribar a la pela. Afegir el tomàquet triturat a la paella i deixar que es cogui a foc baix amb una mica de sal.

Mentre la verdura es va fent lentament, tallar el seità a daus molt petits i posar a una paella amb una mica d'oli d'oliva i una cullerada sopera de tamari (opcional) durant 8-10 minuts aproximadament. Afegir el seità a la cassola on tenim la salsa de tomàquet a foc suau. Barrejar tot bé.

Afegir la pasta a la cassola, barrejar tot bé  i servir amb una mica d'orenga per sobre.

Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada