El seità és una de les grans alternatives de qualitat a les proteïnes d'origen animal.
S'elabora a partir del gluten del blat i és originari del Japó. Després de separar el midó del gluten, aquest últim es fa bullir en un brou amb salsa de soja, algues i gingebre tot i que també es pot condimentar amb altres espècies al gust.
Seità a rodanxes, foto vista aquí
El seità és la "carn vegetal" per excel·lència, no només per la seva aparença, força semblant a la carn sinó també pel seu alt contingut en proteïnes. És de color marró clar i de consistència dura. Es pot menjar només escalfant-lo (ja que es ven com a plat preparat), utilitzar-lo com a carn (es pot arrebossar, fregir, estofar...) o fer-lo servir com a ingredient per preparar altres plats.
Propietats:
- Alt contingut en proteïnes (24% per 100g de producte)
- Baix en calories
- Baix en greix
- Baix en sodi: ideal per dietes baixes en sal
- No té colesterol, ja que és 100% vegetal
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada