El pol·len està produït pels òrgans masculins de les plantes amb la finalitat de fecundar els òrgans femenins. Les abelles agafen el pol·len de les flors i el transporten en forma de petites boletes fins a l’eixam per poder alimentar a les abelles obreres. Viatjant de flor en flor cap a l’eixam, les abelles contribueixen a la pol·linització de moltes espècies.
El pol·len, com a suplement dietètic s’utilitza com a reconstituent. Normalment es comercialitza deshidratat per a que no faci fongs i mantingui millor les seves propietats. Generalment es troba en dues presentacions: en granulat o en comprimits.
Imatge i més informació aquí.
Té un gust molt dolç semblant a la mel. Això fa que es pugui utilitzar per ensucrar begudes com ara infusions, llet o sucs naturals. A més a més també es pot menjar amb aliments, barrejant-lo amb cereals o barrejat amb un iogurt, per exemple.
Conté un 25% de proteïnes de molt bona qualitat i enzims que ens ajuden a fer la digestió. A més és molt ric en vitamines A, B3, C i minerals. És molt indicat per: obrir la gana, esportistes, gent gran, èpoques d’examens, problemes respiratoris, embaràs i lactància entre altres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada