Translate

divendres, 20 de novembre de 2020

Què són els superaliments?

Saps què són els superaliments?

 La paraula superaliment o superfood en anglès va  aparèixer ja fa uns quants anys com un reclam publicitari per catalogar aliments amb moltes propietats.

 Per aquest motiu no existeix una definició oficial com a tal però el diccionari The Oxford English Dictionary ho defineix com a un aliment ric en nutrients i considerat especialment beneficiós per la salut i el benestar. Està clar que els superaliments no són indispensables a la nostra vida diària però la gran majoria són molt rics en vitamines, minerals o fibra fet que fa que el seu consum moltes vegades sigui de gran ajuda.

10 superaliments interessants

Açaí

És un tipus de palmera que creix a la zona de l'Amazones i que té uns fruits que recorden als nabius. És molt ric en antioxidants com la vitamina C, àcids grassos, calci, ferro i àcid glutàmic. Es considera una fruita antienvelliment i pot anar bé pel colesterol, l'estrès, la libido i el trànsit intestinal.

Chlorella

Alga unicel·lular rica en aminoàcids, antioxidants, clorofil·la i beta-carotens. Ajuda a eliminar toxines i mtealls pesats. Depura l'organisme.

Chia

Les llavors de chia s'extrauen d'una planta provinent d'Amèrica Central. És un dels aliments més rics en omega 3 i també té molta fibra. Es recomana pel restrenyiment, colesterol i salut cardiovascular.

Espirulina

L'espirulina és una microalga rica en proteïnes, vitamines, minerals, àcids grassos essencials, clorofil·la va bé pel cansament, la caiguda del cabell, la pell i com a aport de proteïna vegetal.

Baies de goji

El goji és una planta d'origen Tibetà. El seu fruit vermell es sol consumir sec, com si fossin panses. És molt rica en antioxidants, vitamina A i C, fibra i calci. Es considera un superaliment antienvelliment i són bones per la pell, aporten energia i bon humor per això també es diuen les baies de la felicitat.

Hierba de trigo

L'herba de blat s'obté a partrir dels brots joves del blat que és quan té un valor nutritiu més alt en vitamines i minerals, olis omega i aminoàcids. També és ric en fibra i proteïnes. És antioxidant i depurativa.

Maca

La maca és una arrel d'una planta que prové de Perú. Pot ajudar a augmentar la fertilitat i la libido, a regular els nivells hormonals, dóna energia i és un antidepressiu natural. 

Moringa

La moringa és un arbre de la Índia. Les seves contenen vitamines, minerals, àcids grassos i proteïnes. Té propietats antibacterianes i antiviral que ajuda a pujar les defenses i pot ajudar a controlar els nivells de sucre i colesterol.

Noni

El noni és un fruit originari de la Índia i la resta de països del sudest asiàtic. Se li atribueixen propietats antiinflamatòries, antibacterianes, va bé pel dolor, reforça el sistema immunològic i pot actuar com a anticancerígen.

Psyllium

El psyllium és una planta amb unes llavors molt petites que són molt riques en fibra (88,5%)  i per això ajuden al trànsit intestinal i a la digestió. També augmenta la sensació de sacietat i per això ens pot ajudar a controlar la gana.

I tu? Prens algun superaliment? Quin?

Foto: Freepick

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada