Translate

divendres, 14 de febrer del 2020

Què és l'eritritol i com s'utilitza

Què és l'eritritol?

L'eritritol és un edulcorant de la família dels polialcohols o poliols (també són edulcorants d'aquesta mateixa família el xilitol o maltitol per exemple). És un edulcorant que pràcticament no aporta calories  i és un 70% tant dolç com el sucre blanc. El cos converteix aquest edulcorant en glucosa molt lentament i no fa activar el pàncreas, per això es diu que té un índex glucèmic baix i que és apte per a diabètics. Actualment està mol de moda en dietes d'aprimament o altres dietes com la Keto.

D'on s'extreu l'eritritol?

L'eritritol es troba de manera natural en alguns aliments com algues, fruites o líquens quan estan molt madurs i també es pot aconseguir per un procés de fermentació del blat, blat de moro o algunes fruites. Per aquest motiu també podem trobar eritritol convencional i eritritol bio, ja que depenent de la procedència dels ingredients el fabricant podrà obtenir el certificat ecològic.

Com utilitzar l'eritritol

L'eritritol es fa servir per fabricar productes baixos en calories, sobretot sucs i begudes. Al ser soluble en aigua, el podem fer servir per substituir el sucre a la nostra llar ja que el podrem incorporar a begudes, iogurts... També el podrem fer servir per elaborar postres ja que tolera bé la cocció. 

L'eritritol és menys dolç que el sucre blanc, així que per aconseguir la mateixa dolçor, una bona equivalència seria que dues cullerades de sucre blanc corresponen a tres cullerades d'eritritol.

Per a més informació pots llegir aquest article sobre l'eritritol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada