Translate

dimecres, 17 de juliol del 2019

Olis essencials per a l'estiu

Els olis essencials

Un oli essencial és un extracte líquid que s'obté per arrossegament de vapor d'aigua de plantes
aromàtiques. Més o menys amb 35kg de planta s'obté 1 litre d'oli essencial. Totes les substàncies de la planta queden concentrades i fan que s'obtingui un oli molt ric en molècules terpèniques i aromàtiques molt actives. Se sap que els olis essencials s'utilitzen des de fa més de 5.000 anys.

 A continuació citem 4 olis esencials per a l'estiu que esperem que us siguin d'utilitat.

Citronela de java

La citronela és una planta originària d'Indonesia. El seu oli essencial és un gran antimosquits i també està indicat per després d'una picada. Tanté té propietats antiinflamatòries, antibacterianes, antisèptiques i com a desodorant. Per als mosquits, utilitzar l'oli en un difusor, posar unes gotes al coixí o bé barrejar 3 gotes de l'oli essencial amb un oli vegetal (ametlla, sèsam, argan...) i aplicar a la pell fent un massatge suau.

Xiprer

El xiprer (ciprés en castellà) és un arbre originari d'Àsia. El seu oli essencial és un bon descongestionant venós i per tant està indicat en casos de mala circulació i retenció de líquids. També té propietats astringents, regula el sistema nerviós i és antitussigen. Es recomana barrejar 3 gotes d'oli essencial amb 5 gotes d'oli d'avellana i aplicar a les cames per millorar la circulació.

Menta piperita

La menta piperita té moltes propietats per al sistema digestiu. El seu oli és un estimulant general recomanat per a nàusees, vòmits, indigestions, cansament i tensió baixa entre altres. Si coneixeu a algú que es maregi quan va de viatge, li podeu recomanar que posi 2 gotes d'oli essencial sobre un terròs de sucre, una culleradeta de mel o d'oli d'oliva i el deixi dissoldre a la boca abans de sortir de viatge.

Orenga

L'oli essencial d'orenga és un antibacterià molt potent que també té propietats antivirals i fungicides. Si algú viatja a algun país exòtic i té risc de patir la "diarrea del viatger" pot provar posant una gota d'oli essencial en una culleradeta d'oli d'oliva o un terrpos de sucre i deixar fondre a la boca 4 vegades al dia.

Poseu aquests 4 olis essencials al vostre necesser quan feu la maleta, us poden anar molt bé durant les vacances! Els olis essencials per a l'estiu poden ser de gran ajuda :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada