Translate

dimarts, 10 de juliol del 2012

Alguns productes tradicionals de la cuina macrobiòtica





A Q&diet tenim un espai específic d'alimentació macrobiòtica. Avui us convidem a conèixer una part, us animeu a tastar-los?


Umeboshi: la paraula umeboshi significa pruna hidratada i és molt utilitzada en països asiàtics com el Japó, Corea o la Xina. Entre les seves propietats, destaquen l'efecte basificant, que ajuda a eliminar l'excés d'àcid al cos, propietats antioxidants i antisèptiques.

Tempeh: originari d'Indonèsia, el tempeh s'el·labora a partir de la soja cuinada i fermentada. Molt ric en proteïnes, baix en greix i lliure de colesterol, és ideal com a alternativa a les proteïnes d'origen animal. A més a més, té moltes vitamines, fibra i es digereix fàcilment.

Gomasi: la paraula gomasi és d'origen japonès i ve de la unió de goma (sèsam) i sio (sal), d'aquí a que també es coneix com la sal de sèsam. Normalment s'utilitza com a condiment, que a més de salar els aliments, ens aporta minerals, àcids grassos insaturats (cardiosaludables) i proteïnes. 

Shoyu (salsa de soja) i Tamari: són dues salses molt utilitzades en cuina macrobiòtica. Les dues porten aigua, soja i sal i es deixen fermentar entre 18 i 24 mesos. La diferència està doncs, en que la salsa de soja a més a més dels ingredients que hem esmentat, porta blat.

Miso: miso significa “Font de sabor”. Aquesta pasta el·laborada a partir de soja fermentada i sal marina (amb o sense cereals) va començar a la Xina però es va extendre ràpidament cap al Japó.  N’existeixen de diferents tipus, els més coneguts són: Shiromiso (miso blanc), Akamiso (miso vermell), kuromiso (miso negre) i el hatchomiso (el·laborat només amb soja, és el més proteic).

Daikon: és un rave japonès de color blanc i té un gust semblant als raves que coneixem nosaltres, però picant. Es menja tant cru com cuit  i és ric en vitamines com la vitamina C i el betacarotè i minerals com el calci i el ferro.


Kuzu: el kuzu o kudzu es fa servir des de fa més de 2.500 anys en medicina tradicional xinesa. Es fa servir per preparar begudes medicinals i com a espessant en certs plats, ja que no té gust ni gluten. És útil en cas de malestars digestius i és alcalinitzant.


Més informació? veniu a visitar-nos o consulteu la botiga online.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada