Translate

dimecres, 17 d’abril del 2024

Cúrcuma latte o llet daurada

 La cúrcuma latte o llet daurada és una beguda ayurvèdica de la Índia. El seu ingredient principal, la cúrcuma, té propietats antiiflamatòries, antioxidants i pel bon funcionament del fetge. A més a més també sol contenir pebre (que millora l'absorció de la cúrcuma), canyella i gingebre. Es pot endolcir al gust amb ingredients naturals com mel o dàtils.

Cúrcuma Latte

Ingredients (1 ració):

- 1 tassa de llet vegetal al gust, que són uns 200ml aproximadament (civada, soja, arròs, amtelles...)

- 1 culleradeta de cafè de cúrcuma

- 1 culleradeta de cafè de canyella

- 1/2 culleradeta de cafè de gingebre en pols

- 1 pessic de pebre negre

- Opcional: afegir més espècies com l'anís estrellat o el cardamom.

- Opcional: es pot endolcir afegint un dàtil, una culleradeta de mel, de xarop d'atzavara o de sucre de canya integral.

Preparació:

A una cassoleta, posem la llet vegetal i totes les espècies i escalfem. Anem remenant suaument per ajudar a que es barregin bé. Quan arrenqui el bull (que ja haurà fet una mínima escuma), treure del foc i posar a la tassa. La opció per endolcir es pot afegir al principi amb tots els ingredients. Tenir en compte que si es fan servir dàtils, es desfaran amb la calor i podem trobar algun residu. Es pot decorar afegint una mica més de canyella per sobre.

També es pot preparar en fred, posant la llet i les espècies a un recipient i batre amb la batedora per ajudar a mesclar tot bé. Es poden afegir uns glaçons de gel per fer-la més refrescant.

En el cas de que no volguem comprar tots els ingredients o que no disposem de temps, tenim opcions amb les espècies ja barrejades com és el cas del Cúrcuma chai latte d'Energy Feelings o el Yogi Tea chai cúrcuma.


Bon profit!!

Foto de cúrcuma latte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada