La cúrcuma latte o llet daurada és una beguda ayurvèdica de la Índia. El seu ingredient principal, la cúrcuma, té propietats antiiflamatòries, antioxidants i pel bon funcionament del fetge. A més a més també sol contenir pebre (que millora l'absorció de la cúrcuma), canyella i gingebre. Es pot endolcir al gust amb ingredients naturals com mel o dàtils.
Cúrcuma Latte
Ingredients (1 ració):
- 1 tassa de llet vegetal al gust, que són uns 200ml aproximadament (civada, soja, arròs, amtelles...)
- 1 culleradeta de cafè de cúrcuma
- 1 culleradeta de cafè de canyella
- 1/2 culleradeta de cafè de gingebre en pols
- 1 pessic de pebre negre
- Opcional: afegir més espècies com l'anís estrellat o el cardamom.
- Opcional: es pot endolcir afegint un dàtil, una culleradeta de mel, de xarop d'atzavara o de sucre de canya integral.
Preparació:
A una cassoleta, posem la llet vegetal i totes les espècies i escalfem. Anem remenant suaument per ajudar a que es barregin bé. Quan arrenqui el bull (que ja haurà fet una mínima escuma), treure del foc i posar a la tassa. La opció per endolcir es pot afegir al principi amb tots els ingredients. Tenir en compte que si es fan servir dàtils, es desfaran amb la calor i podem trobar algun residu. Es pot decorar afegint una mica més de canyella per sobre.
També es pot preparar en fred, posant la llet i les espècies a un recipient i batre amb la batedora per ajudar a mesclar tot bé. Es poden afegir uns glaçons de gel per fer-la més refrescant.
En el cas de que no volguem comprar tots els ingredients o que no disposem de temps, tenim opcions amb les espècies ja barrejades com és el cas del Cúrcuma chai latte d'Energy Feelings o el Yogi Tea chai cúrcuma.
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada