Translate

dijous, 14 de setembre del 2023

Hummus amb carbassa

 L'hummus és una mena de patè de cigrons que es va posar de moda ja fa molts anys. Es fa servir sobretot d'aperitiu, acompanyat de verdures crues en forma de palets per anar picant però també es pot fer servir per untar amb torrades de pa o fer de base d'altres plats. Ja a anys vam publicar una recepta d'hummus i sobre la mateixa, hem fet una variació per fer aquest hummus amb carbassa que publiquem avui.

Hummus amb carbassa

Ingredients:

Foto
- 200g de cigrons ecològics en conserva

- 200g de carbassa

- 3 cullerades soperes de tahin

- 1/2 dent d'all

- Suc de mitja llimona

- Oli d'oliva verge extra

- Sal

- Pebre vermell

Preparació:

Preescalfar el forn a 200ºC. Pelar la carbassa, retirar les llavors i tallar-la a trossos grans. Posar a la safata amb paper de forn i una mica d'oli i rostir uns 30 minuts (fins que notem que ja està cuita). Deixar refredar. 

Quan la carbassa s'hagi refredat, la posem a un recipient i afegim els cigrons escorreguts i uns 60ml d'aigua. Triturem amb la batedora elèctrica. Seguidament afegim les 3 cullerades de tahin, el suc de mitja llimona , mig all pelat al que li haurem tret el cor i haurem tallat a trossets, sal i 1 cullerada sopera d'oli d'oliva verge extra. Tornem a batre per ajudar a barrejar els ingredients. Servim a un vol i posem pebre vermell al gust. Ho podem acompanyar amb verdures crues tallades en forma de palets.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada