Translate

dissabte, 8 de setembre del 2012

Hummus o paté de cigrons




Avui us presentem una recepta fàcil que tant serveix com a aperitiu o com a acompanyament/ingredient d'altres plats.

Ingredients:


Hummus, recepta adaptada i foto
d'aquest blog.
- Pot de 250g Cigrons en conserva (ja cuits) o 125g de cigrons crus
- 3 cullerades soperes de tahin (pasta de sèsam)
- 1 dent d'all
- Suc de mitja llimona
- Un pessic de pebre vermell al gust
- Oli d'oliva verge extra
- Sal

Preparació:

Si els cigrons són crus, deixar tota la nit anterior en remull i coure unes 3h aproximadament (el temps es redueix si s'utilitza una olla a pressió).  En cas d'utilitzar els llegums ja cuits, obrir el pot i fer passar una aigua per eliminar el suc de conservació. Deixar escórrer.

Agafem els cigrons i els triturem fent servir una mica de l'aigua de coure o aigua natural, amb l'ajuda de la batedora elèctrica. Triturem fins a aconseguir una textura homogènia. Seguidament afegim una cullerada de tahin, el suc de llimona i l'all pelat i tallat a trossets petits. Tornem a batre per ajudar a que es mesclin els ingredients. Salpebrem al gust i afegim una mica d'oli d'oliva per donar una textura més agradable.

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada