Translate

dilluns, 24 d’abril del 2023

Triphala i ayurveda

La medicina Ayurvèdica

Foto
L'Ayurveda es una paraula en sànscrit (llengua clàssica de la Índia) de dues arrels, ayus (vida) i veda (saber o coneixement) per tant es podria definir com el coneixemen de la vida o la longevitat. 

La medicina ayurvèdica es basa en dieta i complements alimentaris i des d'un punt de vista holístic (tenint en compte el cos com un tot) buscar millorar i/o prevenir problemes i tenir una vida llarga i saludable.

Segons aquesta pràctica mil·lenària, el cos està regulat per 3 principis diferents anomenats doshas que controlen i regulen tot l'organisme i en cada individu predomina un o varis d'ells: vata (regula el moviment, s'associa al vent) pitta (regula el metabolisme, s'associa al foc) i kapha (regula l'estructura, s'associa a l'aigua i la terra).

 Què és Triphala?

Triphala és un complement alimentari que consta de 3 plantes en la mateixa proporció (Amalaki, Bibhitaki i Haritaki) de la medicina ayurvèdica i que contribueix a evitar l'envelliment i promou el benestar general.

Cada una de les 3 plantes regula un dosha: Amalaki regula pitta, Bibhitaki regula kapha i Haritaki regula vata.

Diferents estudis científics relacionen triphala amb una millor salut gastrointestinal, millores en l'artritis pel seu poder antiinflamatori, millors nivells de glucosa i colesterol i propietas antioxidants.

Com prendre Triphala

Es recomanen 2 càpsules al dia.

Per aconseguir equilibrar els doshas es recomana prendre 2 càpsules després del sopar. 

Per potenciar l'efecte antienvelliment (rasayana) es recomana 2 càpsules abans de l'esmorzar.


T'animes a incorporar Triphala a la teva vida?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada