Translate

dijous, 16 de març del 2023

Cuscús amb verdures i alga nori

L'alga nori és una alga rica en vitamines A, B3 i B12 i minerals com el ferro, el calci, el potassi, el magnesi i el iode. És ideal per menjar amb pasta o arròs però també es pot menjar crua a les amanides si es deixa en remull uns 5-10 minuts.

Cuscús integral amb verdures i alga nori

Ingredients (3-4 persones):

Foto

- 300g de cuscús integral

- 15-20g d'alga nori

- 1 pebrot vermell

- 200g de xampinyons

- 1 carbassó

- 1 dent d'all

- Oli d'oliva verge extra

- Sal

- Espècies com la cúrcuma, el curri o el gingebre (opcional)

- Un grapat de panses (opcional)

Preparació:

Rentar les verdures i tallar a daus petits el carbassó i el pebrot. Laminar els xampinyons i l'all (li podem treure el cor prèviament). 

A una paella, posem els xampinyons i esperem a que s'evapori l'aigua que aniran treient. Quan això hagi passat, agegir 2-3 cullerades soperes d'oli d'oliva i l'all fins que els xampinyons i l'all estiguin una mica daurats. Afegir el carbassó i el pebrot i deixar que es vagin fent les verdures tapades a foc suau. Quan els hi quedin pocs minuts, afegir les panses.

Mentrestant mesurem els 300g de cuscús a un got i els passem a un bol de vidre o similar. En un cassó petit, fiquem la mateixa quantitat d'aigua que el got de cuscús, afegim, sal, les espècies i un raig petit d'oli d'oliva. Quan l'aigua arrenqui el bull, la tirem a sobre del cuscús i tapem el recipient amb un plat. Deixem reposar 5 minuts.

A una altra paella, posem l'alga nori sense oli i anem removent suaument per a que es torri una mica. 

Per últim, barregem tots els ingredients al recipient del cuscús i servim. 

Bon profit!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada