Translate

dijous, 19 de gener de 2023

12 plantes per depurar i detoxificar l'organisme

Depurar l'organisme

Després de les festes Nadalenques som molts els que hem menjat més del compte, hem tingut digestions pesades, ens sentim inflats o fins i tot hem guanyat una mica de pes.

És per això que després de dies d'excessos, no és mala idea ajudar al nostre organisme a depurar o detoxificar.

Depurar i detoxificar

Amb la depuració el que es busca és que el cos activi els òrgans de neteja per a que funcionin millor i puguin fer la seva funció d'eliminació de tòxics i altres substàncies. Aquests òrgans són el fetge, els ronyons, els intestins, els pulmons i la pell.

Amb la depuració aconseguirem que els òrgans facin les seves funcions de neteja i detoxificació, eliminant toxines i altres substàncies que s'acumulen a l'organisme.

Beneficis

La depuració ha de tenir una durada determinada i no és recomanable fer-la més de 3-4 vegades l'any (i si es fa bé, tampoc és necessari).

La depuració millora la funció dels òrgans, desinflama, redueix líquids, millora el trànsit intestinal, elimina toxines, pot ajudar a reduir pes i quan s'acaba tot el procés podem sentir que tenim més energia.

12 plantes per depurar i detoxificar l'organisme

A continuació presentem algunes plantes per depurar i detoxificar l'organisme. No s'han de fer servir totes juntes! S'ha d'evaluar cada cas i mirar quina és la millor combinació.

Artíjol: l'artíjol o zarzaparrilla en castellà, actua com a depuratiu general depurant la sang i fent treballar les vies urinaries. També millora problemes de pell com l'eczèma, la urticària o la psoriasi.

Bardana: és una de les plantes de la pell per excel·lència. Millora l'èczema, abscesos, facilita l'eliminació d'impureses.

Bedoll: una altra planta molt interessant per afavorir l'eliminació de líquids i toxines ja que estimula el ronyó a més a més de ser beneficiosa per l'artitis, artrosi i gota.

Boldo: estimula el fetge i la vesícula biliar. Millora també la digestió i les flatulències.

Card marià: la silimarina és el pricipal component actiu d'aquesta planta, que exerceix importants funcions de detoxificar l'organisme, tant a nivell de toxines, metalls pesats o restes de medicaments.

Carxofera: Regenera el fetge, afavoreix l'eliminació de líquid, toxines i àcid úric. 

Cua de cavall: recomanada per eliminar líquids, infeccions urinaries, gota i problemes de pell. El seu contingut en silici ajuda a reforçar el cabell i les ungles.

Dent de lleó: protegeix el fetge i ajuda a netejar la sang.

Fumaria: una altra planta que estimula fetge i vesícula i que a més a més va bé per tractar problemes de pell com l'acne i altres impureses.

Ortiga verda: afavoreix l'eliminació de líquid i toxines de l'organisme ja que estimula els ronyons. També és remineralitzant.

Ulmaria: també es coneix com a reina dels prats. Antiinflamatòria, diürètica, neteja les vies urinaries i elimina l'àcid úric.

Vinya vermella: ajuda a depurar la sang i millora la circulació.


Existeixen moltes més plantes per poder ajudar a depurar i detoxificar l'orgnisme, però aquestes 12 són unes de les més conegudes. I tu, ja has depurat el teu organisme després de Festes?


Foto

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada