Translate

divendres, 16 de setembre del 2022

Com utilitzar el Palo Santo

 Què és el Palo santo?

El Palo Santo, Pal Sant o fusta sagrada prové del tronc de l'arbre Bursera Graveolens que creix a Amèrica del Sud i que allà s'utilitza com a encens des de l'antiguitat per fer rituals religiosos i espirituals. Les seves fulles, arrels, fruits... També es fan servir des de fa molts anys per fer remeis naturals, infusions, olis o cosmètica natural, de tal manera que s'utilitzen totes les parts de l'arbre.

La seva gran particularitat és que sempre es fa servir quan l'abre ha mort per causes naturals. Quan això passa, l'arbre cau sol i es deixa en repòs a terra, al lloc on hagi caigut un mínim de 4 anys. Durant aquest temps de repòs, l'arbre segueix madurant i adquireix el seu aroma i propietats característiques. Els recol·lectors són els encarregats de determinar doncs si l'abre ha mort per causes naturals, quants anys porta i si és mascle o femella.

Propietats del Palo Santo

El Palo Santo està carregat de simbologia espiritual i energètica. Es fa servir per netejar l'energia negativa (i atraure la positiva), relaxar, purificar, afavorir la meditació, atraure la bona sort, com a afrodisíac i també com a repel·lent de mosquits.

Com utilitzar el Palo Santo

No hi ha una única manera de fer servir el Palo Santo, de la mateixa manera que tampoc existeix una periodicitat o un moment idoni per fer-ho. Ho pots fer tantes vegades com vulguis o sentis que necessites netejar l'ambient. A continuació t'expliquem com utilitzar el Palo Santo fent un petit ritual.

Donat que l'aroma d'aquest encens és bastant penetrant, es recomana ventilar bé per no respirar tant de fum i propiciar que marxin les males energies. 

Agafa el Palo Santo per un extrem i encén l'altre costat, preferiblement amb un llumí o una espelma. Deixa que que prengui una mica i apaga la flama agitant-lo una mica o bufant. Deixa'l a un cremador de Palo Santo o vés-te desplaçant per l'estança. 

Si vols fer un petit ritual, pots començar passant el Palo Santo pel teu voltant, fent moviments circulars i seguint les agulles del rellotge, començant pels peus, fins al cap i tornant a baixar fins a acabar al cor. Seguidament pots anar caminant per totes les estançes que vulguis purificar i anar passant per tots els racons fent moviments circulars. Mentre ho fas, ves pensant que fas fora tot allò dolent i que estàs netejant l'ambient.

Quan acabis deixa el Palo Santo a un recipient adequat per a que s'apagui sol.

T'animes a utilitzar-lo d'aquesta manera? Si coneixes altres rituals o el fas servir de manera diferent, ens encantarà saber-ho.

Foto

2 comentaris:

  1. I si s'ha apaga abans del recorregut de tota la casa. Que faig torno encendre. Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! És molt possible que s'apagui abans de que facis tot el recorregut. No hi ha problema, tórna a encendre'l tantes vegades com necessitis. Quan acabis deixa'l a un recipient adequat per assegurar-te de que s'ha apagat bé. Gràcies per participar! :)

      Elimina