Translate

dilluns, 16 de maig del 2022

7 plantes per alleujar les al·lèrgies primaverals


Perilla

Estem en plena primavera i això fa que totes les persones que pateixen al·lèrgies primaverals passin per la seva pitjor època de l'any. Avui compartim unes quantes plantes que poden ajudar durant aquests processos.



7 Plantes per alleujar les al·lèrgies primaverals

Perilla

La planta perilla (Perilla frutescens) és la número 1 per les al·lèrgies primaverals donades les seves propietats antiinflamatòries i antihistamíniques. D'aquesta planta se n'extreu un oli ric en omega 3 i altres components que ajuden allejar les al·lèrgies primaverals, i es sol prendre encapsulat en forma de perla.

Ortiga verda

L'ortiga verda (Urtica dioica) és una altra planta antihistamínica i antiinflamatòria. A més a més també és molt diürètica, ajuda als processos digestius i va bé per l'anèmia. La podem trobar en càpsules, extracte o per fer infusió.

Helicrís o sempreviva

L'helicrís (Helicrysum italicum) ens ajudarà també en cas d'al·lègia, sinusitis, rinitis, conjuntivitis... gràcies al seu poder antiinflamatori i a la protecció que ofereix a l'aparell respiratori també serà útil per l'asma o la bronquitis. Se sol prendre en infusió.

Fumària

La fumària (Fumaria officinalis) és una planta molt utilitzada per als problemes de fetge, vesícular biliar i de pell però també va bé per alleujar les al·lèrgies primaverals. Normalment es consumeix en forma d'extracte o d'infusió.

Groseller negre

El fruit del groseller negre (Ribes nigrum) també és un gran diürètic, antiinflamatori i antial·lèrgic. Es pot consumir la grosella negra directament o bé unes gotes del seu extracte.

Drosera

La drosera (Drosera rotundifolia) és una bona planta pel sistema respiratori ja que és útli per la tos, els broncoespasmes produïts per les al·lèrgies, l'asma o l'EPOC (malaltia pulmonar obstructiva crònica). També es sol consumir en forma d'infusió o d'extracte.

Ceba

La ceba (Allium cepa) a més de ser un gran antibiòtic natural conté quercetina, un component present en diverses fruites i verdures que és molt antioxidant i també molt antiiflamatori. La quercetina està molt present a la nostra dieta però per problemes d'al·lèrgia serà interessant augmentar la seva dosi a través dels complements alimentaris o augmentant el consum d'aliments com la ceba.


Al mercat trobarem molts complements alimentaris per les al·lèrgies primaverals i també altres remeis naturals que ens poden ajudar com les llums de sal de l'Himalàia o les sals de Schüssler. Si vols saber més, esperem la teva visita o els teus comentaris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada