Translate

divendres, 22 d’abril del 2022

22 d'abril, dia de la Terra

Dia Internacional de la Mare Terra

Avui divendres dia 22 d'abril és el dia de la Terra o Dia Internacional de la Mare Terra, un dia que va començar l'any 1970 als Estats Units amb la que es considera la primera manifestació ecologista del planeta.

El dia de la Terra és un dia dedicat al nostre planeta terra, per rendir-li homenatge i reconectar amb la nostra llar. Un dia per prendre consciència sobre els problemes de sobrepoblació, la contaminació, la conservació de la biodiversitat, el canvi climàtic, la sostenibilitat i el respecte per la natura. De fet, cada dia hauria de ser el dia de la Terra. 

Què podem fer nosaltres?

Està clar que les passes més grans i més urgents les han de fer els polítics i les grans organitzacions, però nosaltres com a consumidors també podem contribuïr a cuidar una mica més el nostre planeta, que només tenim aquest i no hi ha recanvi!

Algunes idees sobre les que t'animem a reflexionar:

- No encendre els llums de casa si no és necessari i fer servir bombetes de baix consum.

- Intentar anar caminant als llocs o fer servir el transport públic quan sigui possible.

- No imprimir si no és estrictament necessari. Segur que moltes coses es poden fer en format electrònic.

- Evitar fer servir productes d'un sol ús i reduir el consum de plàstic.

- Fer una llista de la compra i planificar menús per evitar comprar aliments innecessaris i que es facin malbé.

- A la dutxa, apagar l'aigua mentre ens ensabonem.

- Consumir aliments locals, bio i de Km zero.

Reduir el consum de plàstic

Estem rodejats de plàstic. És molt difícil viure sense ell, perquè ens ha portat moltes comoditats però també molts problemes que ara estem pagant. 

El zero waste o residu zero és difícil de dur a terme, però no impossible. Podem començar a consumir productes que no generin residu, com ara sabons, xampús o desodorants sòlids. També altres productes que siguin reutilitzables o que es puguin tornar a omplir, com la pasta de dents en pols

Escollir productes bio serà una bona decisió per la nostra salut i pel medi ambient i molts d'aquests productes ja han substituït els seus envasos plàstics per material d'origen vegetal  biocompostable. Si a més a més són de proximitat contribuïrem a reduir la petjada de carboni.


Tots podem aportar el nostre granet de sorra per fer un planeta més sa i sostenible, anima't! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada