Translate

dijous, 18 de novembre de 2021

Remeis naturals per a l'insomni

 L'insomni

L'insomni es caracteritza per la dificultat de conciliar el son o mantenir-lo. Les persones amb insomni solen tardar més de 30 minuts en adormir-se i moltes vegades es desperten durant la nit. Això fa que el son sigui de poca qualitat i que les hores de son siguin insuficients, fet que fa que la persona se senti molt cansada i pugui tenir altres problemes com falta de concentració o pitjor rendiment.

Remeis naturals per a l'insomni

Melatonina

La melatonina és una hormona que produïm de manera natural al nostre cos i que amb l'edat va minvant. Entre les seves funcions destaquen la regulació del son, el jet lag, estimular la producció d'altres hormones o funcions antioxidants.

Triptòfan

El triptòfan és un aminoàcid essencial (el cos no el sap fabricar i el rep a través de l'alimentació o els complements) que ajuda a produïr melatonina i serotonina. Per això ens ajuda a regular el son i l'estat d'ànim. Va especialment bé per mantenir el son durant tota la nit sense despertar-nos. També és fonamental per la producció i manteniment de proteïnes, músculs, enzims i neurotransmissors i el cos pot fabricar vitamina B3 a través d'ell.

Vitamina B6

Aquesta vitamina participa al bon funcionament i conversió del triptòfan i també al bon funcionament del sistema nerviós. És per això que una carència en aquesta vitamina podria contribuir a no deixar-nos dormir correctament.

Magnesi

El magnesi va bé per l'estrès, l'estat d'ànim i el son. Ajuda especialment a que el son sigui profund i a no despertar-nos durant la nit.

Grosella de Califòrnia

La grosella de Califòrnia (amapola en castellà) produeix un efecte relaxant i va bé per dormir, l'ansietat i l'estrès.

Valeriana

Possiblement la planta més utilitzada per dormir i pels nervis. L'únic inconvenient que té és la seva olor, que recorda al "pipi" de gat.

Melissa

La melissa és de les plantes més conegudes pels nervis ja que té propietats sedants i per això també és bona per adormir-se amb més facilitat.

Lavanda

La lavanda és una de les altres plantes tradicionals per als nervis, l'insomni i la fatiga mental. Es pot utilitzar tant per ingerir (càpsules o infusions) com per inhalar (posant unes gotes d'oli essencial al difusor o al coixí).

Sal de Schussler n.5

Les sals de Schüssler són sals minerals que es prenen de manera molt diluïda. La n. 5 (kalium phoshporicum) va bé per l'ansietat, la depressió, l'estrès, l'apatia i per descomptat, també per l'insomni.


Existeixen molts complements al mercat per a l'insomni i que són barreges de plantes, minerals, aminoàcids i/o vitamines com aquests. Si vols més informació, t'esperem a la nostra botiga!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada