Translate

dimecres, 17 d’abril del 2019

Llums de sal de l'Himalàia: beneficis i propietats

Què és la sal de l'Himalàia?

La sal de l'Himalàia és una sal que prové de Paquistà. Es va formar fa uns 250 milions d'anys quan els mars primaris es van secar. El seu color natural és rosa-ataronjat tot i que també en podem trobar de refinada, que és de color blanc. 

La sal de l'Himalàia és molt rica en minerals, especialment en magnesi i també en ferro, que és el causant del seu color rosat. Degut a aquesta gran riquesa en minerals, la sal de l'Himalàia és molt recomanable per cuinar i
també per fer-se banys o exfoliants. Actualment també trobem llums de sal.

Què són les llums de sal de l'Himalàia?

Les llums o làmpades de sal de l'Himalàia són blocs de sal pura de l'Himalàia, que es buiden per dins per poder col·locar una bombeta petita o una espelma al seu interior. 

Beneficis i propietats de les llums de sal de l'Himalàia

Quan la sal s'escalfa, comença el cicle higroscòpic: les partícules de la sal atrauen aigua, l'evaporen i alliberen ions de càrrega negativa (per això moltes vegades diem que les làmpades "suen"). Aquests ions negatius eliminen els ions de càrrega positiva que tenim a les nostres llars, provcats pels aparells electrònics i poc desitjables per a la nostra salut.

A més a més, el pòl·len, la pols o el fum també són atrets per la sal així que podríem dir que les llums o làmpades de sal també netegen l'aire i redueixen l'electricitat estàtica.

Per aquests dos motius principals, les làmpades de sal de l'Himalàia, a més de neutralitzar els ions poc saludables, també poden ser beneficioses per la gent que té al·lèrgies, insomni, problemes respiratoris o  mal de cap.

Us animem a incorporar sal de l'Himalàia a la vostra vida ja sigui en llums, per cuinar o per la pell, i ben aviat sereu testimonis directes de totes les seves propietats.

2 comentaris: