Translate

dijous, 18 de febrer del 2016

Henna para teñirse el pelo

Henna para teñirse el pelo (ESP)
Henna per tenyir-se el cabell (CAT)

La henna es un arbusto muy utilizado como tinte o colorante vegetal natural. En las culturas orientales las mujeres usan la henna para hacerse tatuajes en la piel en ocasiones especiales y cada vez más muchas mujeres occidentales la usan para teñirse el pelo.

La henna, a diferencia de otros tintes es natural, no lleva productos químicos por lo que no irrita el cuero cabelludo y además de cubrir las canas, refuerza el pelo. 
Para teñir el pelo sólo hay que verter una dosis del color de henna en polvo deseado, añadir 3 cucharadas de bálsamo acondicionador y mezclarlo bien. A continuación hay que diluir esta mezcla con agua muy caliente hasta obtener una pasta muy bien mezclada de textura parecida a una mayonesa y esperar a que se enfríe para poder usarla.
La pasta se aplica como cualquier tinte habitual, con el cabello seco, primero en las raíces y luego se extiende hacia las puntas. Cuando se haya repartido de manera uniforme en todo el cabello, es recomendable envolverse la cabeza con una toalla vieja. Se dejará actuar más o menos tiempo en función de la intensidad que se quiera conseguir y pasado este tiempo, se aclarara el pelo con agua tibia abundante. Lavarse el pelo con el champú habitual y luego aplicar el bálsamo acondicionador durante 1-2 minutos realizando un masaje suave y volver a aclarar con agua abundante.


Henna per tenyir-se el cabell (CAT)

La henna és un arbust molt utilitzat com a tint o colorant vegetal natural. A les cultures orientals les dones utilitzen la henna per fer-se tatuatges a la pell en ocasions especials i cada vegada més moltes dones occidentals la fan servir per tenyir-se el cabell.

La henna, a diferència d'altres tints és natural, no porta productes químics pel que no irrita el cuir cabellut i més de cobrir els cabells blancs, reforça el pèl.
Per tenyir el cabell només hem d'abocar una dosi del color de henna en pols desitjat, afegir 3 cullerades de bàlsam condicionador i barrejar bé. A continuació cal diluir aquesta barreja amb aigua molt calenta fins a obtenir una pasta molt bé barrejada de textura semblant a una maionesa i esperar que es refredi per poder usar-la.
La pasta s'aplica com qualsevol tint habitual, amb el cabell sec, primer a les arrels i després s'estén cap a les puntes. Quan s'hagi repartit de manera uniforme a tot el cabell, és recomanable embolicar-se el cap amb una tovallola vella. Es deixarà actuar més o menys temps en funció de la intensitat que es vulgui aconseguir i passat aquest temps, es retirarà la pasta de henna dels cabells amb aigua tèbia abundant. Rentar-se els cabells amb el xampú habitual i després aplicar el bàlsam condicionador durant 1-2 minuts fent un massatge suau i tornar a aclarir amb aigua abundant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada