Cuida tu piel con la alimentación (ESP)
Cuida la teva pell amb l'alimentació (CAT)
Mañana día 13 de junio es el día europeo de la prevención del cáncer de piel. Éste año en primavera se arrancó Euromelanoma 2014, una campaña para concienciar acerca de la importancia de protegernos ante el sol. Además hace poco también ha aparecido en la red Fotoskin, una aplicación móvil muy recomendable para hacer un seguimiento y estudio de la piel.
"Protégete del sol, protege tu salud" AECC contra el cáncer |
¿Y con la alimentación, podemos hacer algo para cuidar nuestra piel?
- Comer alimentos ricos en vitamina A, como los pescados (sobretodo pescado azul), los lácteos o los huevos (especialmente la yema).
- Consumir alimentos ricos en betacarotenos: los betacarotenos son unos pigmentos de color amarillo y naranja a los que también se les llama pre-vitaminas porque son precursores de la vitamina A. Se hallan en los vegetales de colores naranjas y rojos como por ejemplo: zanahorias, calabaza, albaricoques, boniatos, melón francés, pimientos, naranjas, mango o papaya.
- Potenciar el consumo de alimentos ricos en antioxidantes: las vitaminas C y E previenen el envejecimiento y nos ayudan a mantener nuestras células en buen estado. Además la vitamina C participa en la formación del colágeno.Entre los minerales, destacan el selenio, el zinc o el azufre.
- Consumir alimentos ricos en ácidos grasos poliinsaturados: es decir, optaremos siempre por el aceite de oliva para cocinar y aliñar nuestras ensaladas, y añadiremos aguacate por ser alimentos ricos en ácidos grasos omega 9. Los pescados y las semillas de lino nos aportarán ácidos grasos omega 3 y los frutos secos los omega 6.
- No abusar de la bollería, los dulces y las grasas.
- Complementos dietéticos: el aceite de onagra, el aceite de borraja, el aceite de hígado de bacalao, los betacarotenos o los antioxidantes (polifenoles, resveratrol...), el ácido hialurónico o el colágeno son buenos aliados para ayudarnos a mantener la piel en óptimas condiciones.
Cuida la teva pell amb l'alimentació (CAT)
Demà dia 13 de juny és el dia europeu de la prevenció del càncer de pell. Enguany a la primavera es va posar en marxa Euromelanoma 2014, una campanya per sensibilitzar sobe la importància de protegir-nos davant del so. A més a més fa poc també ha aparegut a la xarzxa Fotoskin, una aplicació mòbil molt recomanable per fer un seguiment i estudi de la pell.
"Protégete del sol, protege tu salud" AECC contra el càncer |
I amb l'alimentació, podem fer alguna cosa per cuidar la nostra pell?
- Menjar aliments rics en vitamina A, com els peixos (sobretot peix blau), els làctics o els ous (especialment el rovell).
- Consumir aliments rics en betacarotens: els betacarotens són uns pigments de color groc i taronja als quals també se'ls anomena pre-vitamines perquè són precursors de la vitamina A. Es troben en els vegetals de color taronja i vermell com ara: pastanague, carbassa, albercocs, moniatos, meló francès, pebrots, taronges, mango o papaia.
- Potenciar el consum d'aliments rics en antioxidants: les vitamines C i E prevenen l'envelliment i ens ajuden a mantenir les nostres cèl·lules en bon estat. A més la vitamina C participa en la formació de col·lagen. Entre els minerals, destaquen el seleni, el zinc o el sofre.
- Consumir aliments rics en àcids grassos poliinsaturats: és a dir, optarem sempre per l'oli d'oliva per cuinar i amanir les nostres amanides, i afegirem alvocat per ser aliments rics en àcids grassos omega 9. Els peixos i les llavors de lli ens aportaran àcids grassos omega 3 i les fruits secs els omega 6.
- No abusar de la brioixeria, els dolços i els greixos.
- Complements dietètics: l'oli d'onagra, l'oli de borratja, l'oli de fetge de bacallà, els betacarotens o els antioxidants (polifenols, resveratrol ...), l'àcid hialurònic o el col · lagen són bons aliats per ajudar-nos a mantenir la pell en òptimes condicions.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada