Translate

dijous, 4 d’octubre del 2012

Mousaka vegetariana




La mousaka és un plat que neix tradicional d'origen grec, on l'ingredient principal és l'albergínia. Aquesta recepta és una adaptació per a vegetarians. Podeu veure aquesta i altres receptes vegetarianes, aquí.  Esperem que us agradi!

Ingredients (2 presones):

- 1 albergínia gran
- 500g de tomàquets madurs
- 1 culleradeta de sucre
- 20g de margarina
- 1 culleradeta de farina
- 1 vas de llet
- 50g de formatge parmesà o un altre formatge que us agradi

Exemple de mousaka, foto vista aquí
Preparació:

Preescalfar el forn a 200ºC, mentrestant, tallem els tomàquets en daus afegim la culleradeta de sucre i deixem coure a foc baix durant 30 minuts, removent de tant en tant. S'ha de deixar que s'evapori tota l'aigua per aconseguir la textura d'una salsa més aviat espessa.

Tallar l'albergínia longitudinalment en làmines fines. Col·loquem les làmines en una safata de forn que prèviament hem untat amb una mica d'oli d'oliva. Les posem al forn durant uns 15 minuts o fins que veiem que comencen a estar daurades. Donar la volta a les làmines i deixar al forn uns 15 minuts més per a que es dauri l'altre costat. Treure del forn i deixar atemperar.

Mentrestant, calentar la margarina en una cassola petita. Quan estigui fosa, s'afegeig la farina i es deixa daurar un parell de minuts. S'afegeix la llet poc a poc, remenant constantment per evitar que es formin grumolls i es deixa espessir. Afegim la meitat del formatge.

Muntatge del plat: s'aconsella preparar-lo en cassoletes de fant. Es posa una capa de salsa de tomàquet, salsa de formatge i làmines d'albergínia. S'espolvoreja el formatge que no hem utilitzat. Enfornar a 200ºC durant uns 15 minuts.

Bon profit!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada