Translate

dilluns, 15 d’octubre del 2012

La lecitina de soja




Lecitina és el nom que reben un conjunt de fosfolípids (tipus de greix) que la majoria de vegades prové de la soja i s'utilitza molt com a additiu tot i que des de fa uns anys, ha passat a ser un dels complements dietètics més utilitzats degut a les seves propietats.

Per a què és interessant la lecitina de soja?

La lecitina de soja, tal i com hem explicat, és un conjunt de fosfolípids (greixos) que estan fonamentalment formats per àcids grassos essencials. A més a més, és rica en fósfor i colina (la colina és una substància imprescindible per afavorir la sinapsi entre neurones). Aquests 3 elements fan que la lecitina sigui molt interessant  principalment en els casos següents (tot i que se'li atribueixen més propietats derivades d'aquestes): 

  • Hipercolesterolèmia (colesterol alt) i circulació sanguínia: els fosfolípids formen part de les membranes cel·lulars i fan augmentar el colesterol bo (HDL) i que disminueixi el dolent (LDL). A més a més, la lecitina actua emulsionant el greix i fent que es transporti més fàcilment a través de la sang. D'aquesta manera el greix no s'enganxa a les parets dels vasos sanguinis.
  • Sistema Nerviós i memòria: gràcies a l'acció de la colina, les nostres neurones poden fer sinàpsi (connexió entre elles) i mitjançant el fósfor, podem augmentar la nostra memòria. Per això la lecitina de soja és molt recomanada en situacions on es requereix més concentració i memòria com ara exàmens, èpoques d'alt rendiment etc.
  • Teixit ossi: el fósfor, a més a més, afavoreix una bona regeneració dels ossos.

Recomanacions d'ús i presentacions:

Actualment, al mercat, podem trobar la lecitina de soja en forma de granulat o de perles (comprimits).

Dues presentacions disponibles a Q&diet. Ambdós productes garanteixen l'absència d'organismes genèticament modificats (OGM). Per veure aquests i més productes amb lecitina, feu click aquí.

Les recomanacions d'ús són de 3 perles al dia en el cas d'infants i fins a 9 perles pels adults. Una dosi mitja sol ser de 6 perles al dia (2 abans d'esmorzar, 2 abans de dinar i 2 abans de sopar). Com a dosi de manteniment, es recomanen 3 perles al dia. En el cas del granulat, es recomanen d'una a tres cullerades de postre al dia, que es poden prendre abans de menjar o barrejades amb els aliments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada