Translate

dilluns, 6 d’agost del 2012

El te





El te és una de les begudes més consumides del món. El te s'el·labora fent una infusió de l'arbre del te (Camellia Sinensis o Thea Sinensis). Són moltes les llegendes al voltant de com es va començar a consumir aquesta planta en forma d'infusió, el que sí que se sap segur és que el seu origen se situa entre Xina, el Tíbet i Myanmar i que va entrar en contacte a Europa a finals del S.XV amb l'arribada dels portuguesos a la Índia.


Tipus de tes:

El que diferencia un te d'un altre és la manera de recol·lectar-lo i processar-lo, però la planta sempre és la mateixa. La diferència principal entre tipus de te es basa en la fermentació, un procés que es realitza de manera natural pels components que contenen les fulles del te. Així doncs, se'n coneixen diverses varietats, les més conegudes són:

- Te blanc: són les fulles joves, al natural, que no s'han oxidat, només han estat recol·lectades i secades.

- Te verd: són tes no fermentats. Les fulles passen per tres processos: torrefacció (evita que coemnci el procés de fermentació), enrotllat i secat. Del te verd, són conegudes també dues varietats:
    • Kukicha: és un te que s'el·labora a partir de les branques, però que es recol·lecta després d'estar 3 anys a la planta. No té teïna, i per tant també el poden prendre nens.
    • Bancha: és igual que el kukicha però s'el·labora a partir de les fulles.  Té molt poca teïna i és més aromàtic que l'anterior, per la utilització de les fulles.
    • Hojicha: és igual que el bancha però el seu processat acaba amb una torrefacció al carbó. De la mateixa manera que el bancha, és molt baix en teïna (màxim 1,5%).

- Te oolong: també es coneix com te blau. És un te en que la seva fermentació es para a la meitat del procés.

- Te negre: és un te molt processat i el més fermentat de tots. El seu gust és més fort. Del te negre, se'n deriva el te fumat.

- Pu-erh: també es coneix com té vermell. S'obtenen mitjançant un tipus de fermentació no enzimàtica, diferent a la dels tes negres.

- Te groc: es podria dir que aquest te està entre un te blanc i un te oolong. Les seves fulles es deixen madurar enlloc de fermentar, de tal manera que la seva fermentació tampoc és enzimàtica. Antigament aquest te estava reservat als monjos budistes.

- Te rooibos: el rooibos prové d'una planta del sud d'Àfrica, diferent a la del te (Aspalthus Linearis) i no conté teïna. Es recol·lecta únicament durant els mesos de gener a març i tant la fermentació com el secat es fan a l'aire lliure.


Et convidem a conèixer la nostra gran varietat de tes! Ja sigui a través de la web o fent-nos una visita! T'esperem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada