Translate

dijous, 10 de maig del 2012

Reduir el consum de sal: pla cuida't més




El proper 17 de maig, és el dia mundial de l’hipertensió, per això avui us parlem del pla cuida't més.

La sal està present a les nostres vides des de temps ancestrals. Pels grecs, simbolitzava la llarga vida i ha sigut un gran conservant. De la paraula sal, en deriven d’altres com salari o soldat. A més a més, la sal condimenta els nostres plats i els fa més gustosos.

No obstant, el seu consum ha anat augmentant i se sap, que l’abús de sal provoca hipertensió o retencions de líquids. L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) adverteix que actualment el consum diari de sal per persona és de 10g, quan el consum recomanat és de la meitat.

Avui us recomanem una web molt interessant, creada pel Ministeri de Sanitat Espanyol i l’AESAN i que està dins de l’estratègia NAOS.

La web PLAN CUÍDATE MÁS, MENOS SAL ES MÁS SALUD vol ajudar a controlar el consum de sal, donant informació i consells, per tal de que el consum diari sigui de 5g. A Q&diet ens afegim a aquests consells i recordem que es poden utilitzar alternatives per disminuir el consum de sal, com és el fet d’utilitzar mescles d’espècies que ja existeixen al mercat.

Imatge corporativa del pla

Us animem doncs, a visitar la web i a prendre consciència de la importància de fer un esforç i reduir la sal que posem al plat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada