Translate

dimarts, 20 de març del 2012

Germinador artesanal

Per què germinar?

Els grans de cereals i llegums són aliments molt concentrats.El seu baix percentatge en aigua juntament amb la riquesa en midó i proteïnes fan que no es puguin ingerir crus, els hem de manipular. Una opció és coure'ls, pero l'altra és germinar-los. Amb la germinació, s’alliberen les energies latents al gra. El midó es transforma en sucres més simples pels enzims vius. A més a més, les vitamines es descomponen en aminoàcids i se sintetitzen, igual que els enzims. Es podria dir que la germinació és una pre-digestió. Uns dies al sol i el erminat arribarà al seu punt de màxima vitalitat.
El germinador, disponible a Q&diet 

Què es pot germinar?

Qualsevol tipus de gra.

Què li cal al gra per germinar?

Aigua, aire, ambient càlid (20º a 25º) i foscor.

Com s'utilitza?

·      Rentar els grans i una safata. Disposar els grans a la safata.
·      S’omple el plat d’aigua. S’introdueix en aquest la safata amb els grans i es tapa.
·     Es situa en un lloc fosc i càlid. Aquest procés dura una tres hores per a l’alfals i el     
fenigrec i de dotze a quinze hores per a les llenties, els pèsols, soja,...
·   Transcorregut aquest temps es treu l’agua i s’esbandeixen amb aigua tèbia els germinats. Es torna a situar en un lloc fosc i càlid.
·      Els dies següents es reguen i s’escorren les llavors.
·    Passats uns dies el germinat ja està llest. Sols queda exposar-lo al llum indirecte del sol durant un dia per a que augmenti el seu contingut en clorofil·la.
·    Amb la resta de les safates es realitzarà el mateix procés començat un parell de dies abans. Això permet disposar de germinats em el seu punt en tot moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada