Translate

dilluns, 17 de febrer del 2025

Com preparar el te matcha

 El te matcha

El te matcha és un te verd originari de Japó que es consumeix en pols. A diferència dels altres tes verds, el te matcha és el resultat de moldre les fulles senceres de te verd. Aquest fet fa que se n'aprofitin més les seves propietats ja que en comptes d'infusionar les fulles, la pols es dissol en l'aigua.

El te matcha és un te verd ric en antioxidants, diürètic i que també pot ajudar cremar greixos. És un bon substitut del cafè ja que dona energia però el seu contingu en teïna no produeix sobreexitació. A més a més també se'l relaciona amb millores dels nivells de colesterol i sucre. 

Al ser un te en pols, la seva preparació és una mica diferent i a més es recomanen uns estris concrets per poder preparar-lo. Aquí t'expliquem com preparar un bon te matcha pas a pas.

Com preparar el te matcha

Què necessitaràs

Es recomana no utilitzar estris metàl·lics. És per això que els utensilis més recomanats són els propis del te matcha.

- Un vol de ceràmica

- Una cullereta dosificadora bambú

- Un mesclador de fusta

- Te matcha en pols

- Aigua

- Opcional: beguda vegetal, llet o suc

Preparació del te matcha

Posa l'aigua a escalfar. La temperatura ideal de l'aigua és entre 70ºC-80ºC. Una temperatura superior farà que es perdin propietats.

Al vol, posa 1 culleradeta de te matcha en pols (1,5g-2g aproximadament). Afegeix uns 2 dits d'aigua calenta i remena energicament amb el mesclador de fusta provocant una mica d'escuma.

Quan estigui tot ben homogeni, pots afegir més aigua o si vols fer un latte, posar la beguda vegetal o la llet. En compte de llet o beguda, també pots afegir suc de taronja.

I... a gaudir!

Si ja saps com preparar el te matcha o ja l'has provat, també et recomanem aquestes begudes refrescants amb te matcha . També pots utilitzar el te matcha per preparar smoothies o altres plats com ara unes natilles amb kuzu i te matcha.

Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada