Translate

divendres, 19 de gener del 2024

Brou depuratiu

 Un brou depuratiu no és més que un brou de verdures. Li diem depuratiu perquè ens ajuda a netejar l'organisme. Al consumir més líquid, també n'eliminem més i això fa que sigi més fàcil arrosegar toxines i altres elements. També s'ha de tenir en compte que podríem eliminar altres substàncies, com vitamines, minerals i oligoelements.

Aquest brou no és un brou per fer dejú ni per deixar la dieta o alimentació habitual. Simplement és un brou que podem prendre ara que han passat les festes nadalenques. El cos també ens agrairà una tassa de brou calenta ara que fa fred i a més a més, aquest brou depuratiu ens ajudarà a basificar l'organisme (fer el pH menys àcid).

Brou depuratiu

Ingredients:

- 1-2 cebes

- 1 branca d'api

- Un grapat de julivert

- 2-3 carrotes

- 8 tasses d'aigua (2 litres)

- Llimona (opcional)

Preparació:

Pelar i netejar les verdures i tallar-les a trossets. A una cassola, posar 8 tasses d'aigua freda i les verdures i posar a foc mitjà. Quan l'aigua comenci a bullir, comptar 20 minuts i apagar el foc. Deixar que el brou es vagi refredant amb les verdures a dins. 

Un cop el brou estigui més fred, ja es pot colar i guardar a la nevera. 

Él brou serà una bona manera de començar el dinar o el sopar. Per prendre'l, escalfar la part que vulguem beure i abans de consumir-lo, afegir a la tassa un raig de llimona per potenciar les seves propietats basificants.

Bon profit!

Foto brou depuratiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada