Translate

divendres, 19 de maig del 2023

Antiinflamatoris naturals

10 Antiinflamatoris naturals

Foto
Tots en algun moment o altre tenim algun tipus de dolor i/o inflamació que requereix que ajudem al nostre cos a millorar el nostre estat. De fet, molts dels dolors que tenim, van acompanyats d'una inflamació.

Existeixen plantes i complements alimentaris amb propietats antiinflamatories que ens poden ajudar. A continuació en recomanem 10.

Cúrcuma

Ja fa uns quants anys que la cúrcuma és la pionera en antiinflamatori natural. La responsable dels seus beneficis és la curcumina, El seu component actiu principal és la curcumina que al cos no s'absrobeix massa bé i per això en molts complements s'acompanya de pebre, ja que la piperina en millora l'absorció notablement. També podem trobar complements amb cúrcuma optimitzada, de tal manera que no es necessita cap ingredient més per millorar-ne l'absorció. En quant a acció antiinflamatòria i milloria del dolor, diversos estudis han arribat a comparar la cúrcuma amb l'ibuprofè.

Harpagofit

L'harpagòfit és una planta originària d'Àfrica que també es coneix amb el nom d`'urpa del diable. Se n'utilitza bàsicament l'arrel que és on més quantitat d'harpagòsid hi ha. Es pot prendre l'arrel fent una decocció i també es troba en forma de càpsules o d'extracte. 

Boswellia

La boswellia és una altra planta africana amb activitat antiinflamatòria molt utilitzada en ayurveda. L'àcid boswèlic principalment present a la resina de l'arbre és el responsable de reduïr la inflamació. 

Omega 3

Ja fa molt de temps que es relaciona els àcids grassos omega 3 amb un dels antiinflamatoris naturals per excel·lència. Ja sigui consumint aliments rics en aquest greix (peix, llavors de chia i lli, nous, alvocat, oli d'oliva verge extra...) o a través d'un complement alimentari, prendre Omega 3 no només ens ajudarà a reduir la inflamació sinó també a la nostra salut visual i cardiovascular.

Gingebre

L'arrel de gingebre, usat trandicionalment per estimular la digestió i millorar les nàusees i vòmits, també ens pot anar bé com a antiinflamatori natural i també com a antibiòtic.

Calèndula

De la calèndula se n'utilitzen les flors i és una de les plantes per la pell per excel·lència, molt calmant i apta per a pells sensibles. A més a més també és molt útil per les afeccions bucals i té propietats antiinflamatòries. Molt recomanada també per millorar el cicle menstrual.

Ulmaria

La ulmaria, també coneguda com a reina dels prats, és una planta que creix als boscos i prats humits. El seu component actiu principal és l'àcid salicílic i els salicats, que li confereixen porpietats antiinflamatòries, antibiòtiques i antipirètiques (per fer baixar la febre).

CBD

el CBD o cannabidol és un component de la planta de cannabis sativa amb propietats antioxidants, analgèsiques, antiinflamatòries i ansiolítiques entre altres. S'utilitza molt per al dolor, l'insomnii l'ansietat.

Àrnica

L'Àrnica és troba en moltes cremes i unguents pel dolor, morats i problemes de l'aparell muscular i esquelètic. A nivell tòpic té propietats antiinflamatòries, rubefaents (vermellors) i analgèsiques. 

Salze

L'escorça i les flors d'aquest arbre contenen glucòsid salicina que al cos es transforma en àcid salicílic i actua com a antiinflamatori i antipirètic. A més a més també millora la circulació, l'acidesa o els problemes de pell. 


Aquests són 10 antiinflamatoris naturals però la llista encara és més llarga. Cada vegada tenim més al nostre abast remeis i alternatives naturals als medicaments convencionals (que moltes vegades també són necessaris).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada