Translate

dijous, 12 de desembre del 2013

Qué es el noni y para qué sirve

El noni (ESP)
El noni (CAT)


El noni es un fruto de un árbol cuyo nombre científico es Morinda citrifolia  pero que en europa se conoce con el nombre de noni. Es originario de la Índia aunque se puede encontrar por todo el sudeste asiático.

Fruto del noni. 

El árbol puede llegar a medir hasta 8 metros y forma unos frutos ovalados de un tamaño parecido a una patata, que son verdes mientras crecen y se van emblanqueciendo cuando van madurando. Su olor y su sabor no es demasiado agradable (por eso en algunos lugares también le llaman "la fruta del queso" o "fruta del diablo").
Zumo de noni



Actualmente, la forma más común de consumir noni es en zumo o en cápsulas.

El zumo ecológico se consigue exprimiendo el fruto o bien fermentando la pulpa. Lo más importante es que sea 100% zumo y que no contenga otros ingredientes como conservantes o agua.

Propiedades:

Al noni se le han otorgado muchas propiedades y muchas de ellas están todavía en fase de estudio. Sin embargo, las más conocidas y reconocidas son:

- Analgésico: el noni contiene unas sustancias llamadas terpenos que actúan como relajantes musculares y palian el dolor. Por ese motivo es útil en procesos reumáticos, dolores articulares o musculares, fibromialgia y fatiga crónica. 

-  Antiinflamatorio y antibacteriano: por su contenido en escopoletina (compuesto químico presente en las plantas, dentro del grupo de las cumarinas), betacaroteno y limoneno, el fruto de noni es antiinflamatorio y antibacteriano. Por eso se recomienda en problemas renales. La escopoletina también ayuda dilatar los vasos sanguíneos por lo que contribuye a regular los niveles de presión arterial.

- Fortalece el sistema inmunológico: los compuestos del fruto de noni ayudan a fabricar macrófagos y linfocitos, dos tipos de células muy importantes para las defensas del organismo.

- Anticancerígeno: tomar zumo de noni protege nuestras células y ayuda a que funcionen correctamente. Además, algunos estudios señalan que tomar noni también es útil en personas que están siendo tratadas con quimioterapia.

El noni (CAT)


El noni és un fruit d'un arbre el nom científic del qual és Morinda citrifolia però que a Europa es coneix amb el nom de noni. És originari de la Índia encara que es pot trobar per tot el sud-est asiàtic.
Fruit del noni 

L'arbre pot arribar a mesurar fins a 8 metres i forma uns fruits ovalats d'una mida semblant a una patata, que són verds mentre creixen i es van emblanquint quan van madurant. La seva olor i el seu gust no és massa agradable (per això en alguns llocs també li diuen "la fruita del formatge" o "fruita del diable").
Suc de noni




Actualment, la manera més comuna de consumir noni és en suc o en càpsules.

El suc ecològic s'aconsegueix esprement el fruit o bé fermentant la polpa. El més important és que sigui 100% suc i que no contingui altres ingredients com conservants o aigua.

Propietats:


Al noni se li han atorgat moltes propietats i moltes d'elles estan encara en fase d'estudi. No obstant això, les més conegudes i reconegudes són:

- Analgèsic: el noni conté unes substàncies anomenades terpens que actuen com relaxants musculars i pal·lien el dolor. Per aquest motiu és útil en processos reumàtics, dolors articulars o musculars, fibromiàlgia i fatiga crònica.

- Antiinflamatori i antibacterià: pel seu contingut en escopoletina (compost químic present en les plantes, dins del grup de les cumarines), betacarotè i limonè, el fruit de noni és antiinflamatori i antibacterià. Per això es recomana en problemes renals . La escopoletina també ajuda dilatar els vasos sanguinis pel que contribueix a regular els nivells de pressió arterial.

- Enforteix el sistema immunològic : els compostos del fruit de noni ajuden a fabricar macròfags i limfòcits, dos tipus de cèl·lules molt importants per a les defenses de l'organisme.

- Anticancerígen: prendre suc de noni protegeix les nostres cèl·lules i ajuda a que funcionin correctament. A més, alguns estudis assenyalen que prendre noni també és útil en persones que estan sent tractades amb quimioteràpia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada