La recepta de la Clara: Macarrons d'espelta amb bolets (CAT)
Hoy os presentamos un plato de otoño, apto para toda la familia y sobre todo para personas en edad de crecimiento y deportistas.
La espelta es un cereal antepasado del trigo. Últimamente está ganando importancia por la buena calidad de sus proteínas y su riqueza nutricional. Su gluten, de mejor calidad que el de los trigos actuales, es generalmente bien tolerado, también por personas alérgicas al gluten de trigo. Además, es una buena fuente de magnesio que hace que sea un cereal indicado para el estrés.
Ingredientes:
Foto: sugerencia de presentació. La receta de la foto se ha elaborado con champiñones y macarrons de trigo. Podéis verla aquí. |
- 80g/persona de macarrones de espelta
- 70g/persona de trompetas amarillas
- 2 ajos
- 30g/persona de jamón serrano o jabugo etc.
- Aceite de oliva virgen extra
- Sal
- Perejil
Preparación:
Limpiar las setas de tierra u otros.
Mientras hierve la pasta, sofreír los ajos cortados pequeños sin que se quemen.
A continuación, añadir las setas, y cuando suelten el agua, salar ligeramente y añadir el perejil picado y el jamón cortado en trocitos o dados.
Dejar cocer 2 minutos y apagar el fuego.
Escurrir la pasta, colocarla en una bandeja para servir, añadir las setas y ya lo podéis emplatar.
¡Buen provecho!
Avui us presentem un plat de tardor, apte per
a tota la família i sobretot per persones en edat de creixement i esportistes.
L’espelta és un cereal avantpassat del blat.
Darrerament està guanyant importància per la bona qualitat de les seves
proteïnes i la seva riquesa nutricional. El seu gluten, de millor qualitat que el dels
blats actuals, és generalment ben tolerat, també per les persones al·lèrgiques al
gluten de blat. A més, és una bona font de magnesi que fa que sigui un cereal
indicat per l’estrès.
Ingredients:
Foto idea de presentació. La recepta de la foto s¡ha elaborata amb xampinyons i macarrons de blat. Podeu veure-la aquí. |
- 80g/persona macarrons d’espelta
- 70 g/persona de camagrocs
- 2 alls
- 30g/persona de pernil salat, serrà, jabugo
etc.
- Oli verge extra d'oliva
- Sal
- Julivert
Preparació:
Netegeu els bolets de terra i pinassa.
Mentre bull la pasta, sofregiu els alls
tallats petits sense que es cremin.
A continuació, afegiu els bolets, i quan
deixin anar l'aigua, saleu lleugerament i afegiu el julivert picat i el pernil tallat a trossets o a daus.
Deixeu-ho coure 2 minuts i pareu el foc.
Escorreu la pasta, col·loqueu-la en una safata
per servir, afegiu-hi els bolets i ja ho podeu emplatar.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada