Translate

dimecres, 10 de juliol del 2013

El tempeh

El tempeh (ESP)
El tempeh (CAT)


El tempeh se elabora a partir de la soja cocinada y fermentada. El grano de la soja se hace fermentar mediante un hongo (Rhizopusoligosporus) que va formando una especie de tela compacta alrededorde los granos de soja. Su apariencia es de un pastel o turrón y su sabor recuerda a las nueces. Es ideal como alternativa a las proteínas de origen animal, como también lo son el tofu o el seitán.
El tempeh
El tempeh es muy rico en proteínas y bajo en grasa y al ser de origen vegetal, no tiene colesterol. Además es muy rico en fibra, así que nos ayudará a regular nuestro tránsito intestinal.

Es rico en vitaminas del grupo B y en cuanto a minerales, es rico en potasio, magnesio, manganeso, cobre, fósforo, hierro y calcio. Para ayudar a aumentar la absorción del hierro que contiene, será preferible tomar una fruta de postre o acompañarlo con una ensalada. Esto hará que tomemos vitamina C, una de las responsables de la absorción del hierro de origen vegetal.

Este alimento es apto para todos los públicos, incluso los niños, ya que al ser fermentado se digiere fácilmente. Nos ayudará a tener una alimentación más variada y será muy útil para las personas que quieran controlar sus niveles de colesterol o mejorar su tránsito intestinal. También irá muy bien durante la menopausia. Sin embargo, no lo podrán tomar las personas alérgicas a la soja. 

¿Os atrevéis a probarlo?

El tempeh (CAT)


El tempeh s'el·labora a partir de la soja cuinada i fermentada. El gra de la soja es fa fermentar per mitjà d'un fong (Rhizopusoligosporus) que va formant una espècie de tel blanc compacte al voltant dels grans de soja. La seva aparença és semblant a la d'un pastís o un torró i el seu gust recorda a les nous. És ideal com a alternativa a les proteïnes  d'origen animal, com també ho són el tofu o el seità
El tempeh
El tempeh és molt ric en proteïnes i baix en greix i al ser d'origen vegetal, no té colesterol. A més a més és molt ric en fibra, així que ens ajudarà a regular el nostre trànsit intestinal. 

És ric en vitamines del grup B i a nivell de minerals, és ric en potassi, magnesi, manganès, coure, fòsfor, ferro i calci. Per ajudar a augmentar l'absorció del ferro que conté, serà preferible prendre una fruita de postre o acompanyar-lo amb una amanida. Això farà que ingerim vitamina C, una de les responsables de l'absorció del ferro d'origen vegetal.  

Aquest aliment és apte per a tots els públics, fins i tot els nens, ja que al ser fermentat es digereix fàcilment. Ens ajudarà a tenir una alimentació més variada i serà molt útil a les persones que vulguin controlar els seus nivells de colesterol o millorar el seu trànsit intestinal. També anirà molt bé durant la menopausa. No obstant, no el podran prendre les persones al·lèrgiques a la soja. 

Us animeu a tastar-lo?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada