Translate

dimarts, 18 de setembre del 2012

La melatonina



Què és?

La melatonina és una hormona que es produeix de manera natural a l'organisme i que tant s'ha trobat humans, animals com en vegetals com ara algues.

Entre les seves funcions principals destaquen la regulació de la son, l'activació del sistema immunològic, estimulació de producció d'altres hormones i funcions antioxidants, entre altres.

Aquesta hormona està molt d'actualitat i s'està utilitzant molt com a complement dietètic per a combatre els problemes d'insomni. Existeixen al mercat diferents tipus de complements amb melatonina i és important saber com s'han de prendre.

Com funciona?

La melatonina, com totes les hormones, té un cicle de 24h en el que els nivells augmenten i disminueixen en funció de la biosíntesi (fabricació) que el cos en fa. S'ha vist que un factor fonamental en aquest canvi de nivells, és la iluminació ambiental, ja que l'hipotàlem (lloc del cervell on es produeix l'hormona) es veu influenciat per la infomació directa que rep de la retina. Així doncs, és molt important que quan prenguem melatonina, ens estirem al llit i apaguem els llums, tanquem els ulls i intentem relaxar-nos per poder augmentar l'actuació d'aquesta hormona.

Productes al mercat

Actualment existeixen molts complements dietètics amb melatonina. A Q&diet treballem amb els següents:

Melato complex: Es tracta d'un complement a base de melatonina i triptòfan (ajuda a fabricar serotonina, un precursor de la melatonina). Es recomana prendre una càpsula abans d'anar a dormir.

Melato complex, de Pinisan, disponible a www.e-qdiet.com


Melatonina pura: aquest complement de la casa ESI es ven en dos formats diferents, càpsules d'1,9 mg i en gotes (50ml). Igual que en el cas anterior, pel format en càpsula, es recomana una càpsula abans d'anar a dormir. En el cas de les gotes es recomana una dosi de 5 gotes abans d'anar a dormir, diluides en una mica d'aigua o altres begudes.

Un dels formats de  la melatonina d'ESI.

Més informació? no dubtis en contactar-nos a través de facebook o twitter! També ens pots escriure un e-mail a: nutricionista@e-qdiet.com, estarem encantats de poder ajudar-te!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada