Translate

dilluns, 12 de novembre del 2012

L'estèvia i la tagatosa




D'un temps ençà, s'ha començat a parlar de l'estevia i de la tagatosa, dos edulcorants amb propietats molt interessants per als diabètics. Avui en parlem en aquest post.

Estèvia:


L'estèvia és una planta d'origen tropical que es cultiva bàsicament a Sud-Amèrica. Les seves fulles tenen un gust dolç i s'utilitzen, des de ja fa temps, per fer un edulcorant natural. Les fulles d'aquesta planta contenen uns components naturals que fan que tingui un poder edulcorant d'entre 250 i 300 vegades més que el sucre.
Els avantatges principals d'aquest edulcorant són que gairebé no té calories i que estudis recents indiquen l'estèvia pot ser útil en la millora de la tolerància a la glucosa i la pressió arterial alta. Val a dir però, que l'edulcorant té un cert regust a regalèssia. La legislació Espanyola, permet el seu ús des de 2011.


Foto de la planta d'estèvia, vista aquí.


Tagatosa:

La tagatosa és un sucre natural que està present en petites quantitats als productes làctics. Es fabrica industrialment a través del sucre de la llet, la lactosa. Té una textura molt semblant al sucre, pràcticament el mateix poder edulcorant però només 38 Kcal. Aquest edulcorant està reconegut com a aliment segur per la FAO des de 2001. Diferents estudis avalen que la tagatosa té un índex glucèmic proper a zero, per això és molt recomanat per a diabètics. 

Exemple de producte amb tagatosa, més productes aquí. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada