La recepta del mes de la Clara: croquetes de porro, pastanaga i poma!
Fa uns dies vaig descobrir un restaurant molt interessant, El Cau del Llop i hi vam poder gaudir d'unes croquetes originals i delicioses.
Els fregits s'han d'elaborar de forma correcta i menjar-ne com a molt entre un i dos cops per setmana, no resultaran perjudicials si la resta de l'alimentació és variada i equilibrada.
Aquestes croquetes són majoritàriament vegetals i poden ser aptes per a tota la família. A més de ser un bon recurs per introduir als més petits al món dels vegetals.
Ingredients:
- 2 pastanagues
- 2 porros
- 1 poma tipus golden
- 50g de formatge mozarel·la
- Farina
- Llet semi-desnatada
- Sal
- Pebre
- Oli per a fregir
Preparació:
Renteu les pastanagues i els porros i talleu-los a trossos petits. Sofregiu-ho fins que sigui cuit.
Renteu la poma, peleu-la i talleu-la a trossos mitjans. Afegiu-la a la resta d'hortalisses. Ofegueu-ho conjuntament.
Continueu-ho remenant-ho tot i afegiu-hi amb cura 3 o 4 cullerades de farina. Després aneu abocant llet a poc a poc sense deixar de remanar, per anar lligant-ho. Poseu-hi sal i pebre.
Quan tingui una textura manejable, que es desenganxi de la paella, poseu-hi el formatge i seguiu remenant per barrejar-ho bé.
Poseu la massa en un plat pla i deixeu-la refredar, tapada amb film de plàstic perquè no faci crosta.
Quan estigui freda o tèbia, agafeu-ne porcions amb una cullera i doneu-hi la forma desitjada, passeu les croquetes per pa ratllat i fregiu-les amb oli abundant i molt calen, fins que tinguin un color daurat per totes les cares.
Traieu-les de la paella i escorreu-ne l'oli amb un paper de cuina.
Bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada