Translate

dijous, 25 d’octubre del 2012

Dies mundials: menopausa i osteoporosi




El post d'avui el dediquem a dos temes que sovint van relacionats, menopausa i osteoporosi.

El passat 18 d'octubre es va celebrar el Dia Mundial de la menopausa i dos dies més tard, el dia 20, se celebrava el Dia Mundial de l'osteoporosi.

La paraula menopausa ve del grec "menos" que significa mensualment i "pausi" que significa cessament o fi. Així doncs la menopausa, és el final de la menstruació. Els ovaris van perdent gradualment la capacitat de produir les hormones que regulen el cicle menstrual. Aquest fet provoca canvis tant físics com psíquics a les dones, que sovint no són fàcils de pair. En aquest enllaç podreu llegir una entrevista molt interessant sobre les conseqüències personals i socials de "l'última regla", per Montse Roura. La menopausa, entre altres, comporta una sèrie de canvis físics, com ara als ossos, que sumats a l'edat, fan que pugui aparèixer l'osteoporosi.

L'osteoporosi està provocada per la disminució de la quantitat de minerals als ossos, fent així que disminueixi la massa òssia. Com a conseqüència, els ossos es van tornant més fràgils i porosos, sent més fàcils de patir fractures. Aquest any, el lema del Dia Mundial de l'osteoporosi ha sigut "Para a la primera. Que la teva primera fractura sigui la última". Per a més informació sobre el Dia Mundial i l'osteoporosi, fes click aquí.




Per a més informació sobre el Dia Mundial i l'osteoporosi, fes click aquí.


Acabem el post d'avui recordant que tant per prevenir l'osteoporosi com per ajudar durant la menopausa, l'alimentació, les plantes, els complements dietètics i les flors de bach ens poden ajudar! Us animem a conèixer productes específics a la nostra botiga online o fent nos una visita! estarem encantats de poder-vos conèixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada