Translate

dijous, 19 de juliol del 2012

Prevenir la deshidratació! a l'estiu i durant tot l'any...





L'aigua és el component més important del cos humà (un 60% del pes corporal d'un adult és aigua). Hidratar-se és important tot l'any, però amb l'arribada de l'estiu cal tenir especial cura per evitar deshidratar- se!

Què és  i com es produeix la deshidratació?

És una situació en la que el cos perd més aigua de la que ingereix (balanç hídric negatiu). Quan ja és més severa, provoca també desordres en minerals tant importants pel metabolisme com el sodi i el potassi.

La deshidratació es produeix quan no ingerim la quantitat de líquid suficient i/o quan perdem més líquid de l'habitual, a través de la suor quan fa molta calor, exercici físic... o bé per altres situacions com processos diarreics. Els infants, les embarassades i la gent gran són la població amb més risc.

Com saber si m'estic deshidratant?

La deshidratació lleu provoca símptomes com tenir set, mal de cap, debilitat i marejos. Si la deshidratació ja és més moderada, podem notar la boca seca, molt poc volum d'orina, pols accelerat i pell seca. I per últim, quan la deshidratació és greu, cal anar al centre d'urgències més proper!

Les conseqüències depenen de la quantitat de líquid que s'hagi perdut i també de si la persona forma part de la població de risc o no. 

Com prevenir-la?

- Les persones sanes han de beure entre 1,5 i 2 litres de líquid al dia. Aquests requeriments es veuen augmentats fins a 3-4 litres diaris en funció de les condicions climatològiques o l'exercici físic, per exemple.

- No cal esperar a tenir set per beure, s'ha de beure de manera regular (especialment en el cas de la gent gran) ja que amb els anys, el cos perd la capacitat d'avisar-nos quan tenim set. 

- Prendre aliments rics en aigua, com les fruites, les verdures o les sopes.

- La varietat de sabors facilita la ingesta de líquids i la fa més regular: aigua, sucs, refrescs, infusions... 
Vols varietat? et proposem Kombucha Rooibos, una manera diferent d'hidratar-se! Un te que de manera naturalno té teïna ni cafeïna, ric en vitamina C, coure, ferro i altres minerals. El pots trobar a la nostra botiga online


- Evitar fer exercici físic intens  i l'exposició al sol durant els moments del dia en els que fa més calor. 

- Beure líquid abans, durant i després de realitzar exercici físic.

Més informació?

Campanya 2011 contra la deshidratació a l'estiu, de l'Observatorio de hidratación y salud.

Materials educatius de l'European Hydration Institute.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada