Translate

dijous, 26 de juliol del 2012

Esqueixada de bacallà




La recepta del mes de la Clara: esqueixada de bacallà.

Per aquests dies calorosos d'estiu el que ve més de gust són plats frescos, ràpids de preparar i que es puguin deixar a punt unes hores abans.

Avui us preparem una amanida de la nostra cuina tradicional. Perquè fos un plat únic hi podríeu afegir algun llegum cuit i tindríeu un plat complet.


L'esqueixada de la Clara

Ingredients:
 
- 200g de bacallà salat esqueixat
- 1 tomàquet de Montserrat gros
- 1 ceba tendra
- mig pebrot vermell
- mig pebrot verd
- 2 dents d'all
- 10 o 12 olives mortes o olives negres d'Aragó
- Oli d'oliva verge extra
- Vinagre de Xerès (opcional)


Preparació:

Dessaleu el bacallà esqueixat, posant-lo en un bol amb aigua durant unes quantes hores. Aneu canviant l'aigua del bacallà fins que trobeu que ja té el punt de sal que us agradi. Si cal, talleu-lo a trossos més petits i reserveu-lo.

Peleu, renteu i talleu la ceba i les dents d'all ben petits. Renteu i talleu els pebrots i el tomàquet a la mateixa mida.

Barregeu tots els ingredients, afegiu-hi les olives i amaniu-ho amb l'oli d'oliva verge extra, i si voleu, amb una mica de vinagre.

Bon profit!!!

1 comentari: