La paraula Alicia és una fusió entre les paraules ALImentació i ciènCIA i es defineix a sí mateixa com un centre d'investigació dedicat a la innovació tecnològica a la cuina, amb l'objectiu de millorar els hàbits alimentaris i la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic.
Logo de la Fundació Alícia
És una fundació privada, sense ànim de lucre creada l'any 2003 i treballa principalment en tres àmbits d'actuació:
- Patrimoni alimentari: investigació i coneixement per valorar els productes del territori i patrimoni nacional.
- Cuina i investigació: per a generar coneixement en tots els aspectes tecnològics que formen part de la cuina.
- Salut i bones costums: treball per a la millora dels hàbits alimentaris de la societat.
La fundació, a més a més, ofereix la possibilitat de visitar les seves instal·lacions així com la organització de tallers, tant escolars com "a la carta".
Entre les noticies actuals més rellevants, el passat 25 d'abril es va presentar l'estudi de gelats i càncer realitzat per l'hospital de Sabadell, l'hospital de Terrassa i el Dr. Francesc Casas amb la participació de la fundació Alícia.
La fundació Alícia és l'exemple de com es poden obrir nous horitzons en el món de l'alimentació, i com la gastronomia i els cuiners poden fer un gran equip amb l'alimentació i el menjar sa. Que per molts anys segueixin aquest tipus d'iniciatives!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada