Translate

dijous, 8 de març del 2012

Fritanga de la Pepita




Avui, vull fer un petit homenatge a la meva àvia compartint amb tots vosaltres aquesta recepta que tant m'agrada, i que em va ensenyar ella. La fritanga (així li diem a casa) és una mescla de verdures (semblant al pisto) que tant es pot menjar de primer plat com d'acompanyament del segon plat. Els seus ingredients són senzills però tarda una mica en fer-se ja que s'ha de coure a foc baix. 


Ingredients (2-3 persones)


- 1 carbassó
- 2-3 patates
- 1 ceba
- 1-2 tomàquets madurs
- sal i pebre


Preparació:


Pelar les patates i tallar-les en làmines com si anéssim a fer una truita de patates. Posar les a la paella amb un raig d'oli a foc baix, que es vagin fent.


Paral·lelament, pelem el carbassó i el tallem a rodanxes fines. Aquestes rodanxes, es poden tallar per la meitat per tal de que els talls no siguin tan grans. Seguidament l'afegim a la paella amb les patates i deixem que es vagi fent. 


Mentre anem vigilant el foc i donant-li voltes, pelem la ceba i la tallem al nostre gust (ja sigui a daus o bé a rodanxes també), i l'afegim a la paella.

Quan aquestes tres verdures ja s'han començat a coure, amb la mateixa pala de fusta que fem servir per remenar la paella, anem tallant la patata amb trossets més petits per tal de fer una mèscla més homogènia.

Ratllem els tomàquets (sense la pela) i els afegim a la paella. Salpebrem al gust i ja podem servir.

Tot i que no tinc cap fotografia del plat, deixo una fotografia d'un pisto perquè vegeu l'aspecte que us ha de quedar. Bon profit!

Foto d'un pisto, vista aquí

Seguim animant-vos a que ens envieu les vostres receptes a blog@qdietonline.com!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada