Translate

dilluns, 5 de març del 2012

El coenzim Q10



Un coenzim és una molècula petita que s'uneix a un enzim (els enzims són molècules que regulen la velocitat de processos, com la digestió) i permet que aquest enzim realitzi la seva funció. La major part dels coenzims deriven de vitamines i cada un té una funció concreta, com el coenzim Q10, que participa en processos energètics. És per aquest motiu que aquest coenzim ja fa temps que es recomana a esportistes o gent molt fatigada, ja que ajuda a incrementar el rendiment físic.

A més a més, se sap que aquest coenzim també està relacionat amb processos d'oxidació, ja  que actua retardant el procés d'oxdiació cel·lular i per tant, enlenteix l'envelliment. Hi ha diferents processos que augmenten l'oxidació cel·lular, com l'esport, les feines que requereixen una activitat física elevada o el tabac entre altres. Per això en aquests casos també es recomana l'aport d'aquest coenzim per contrarestar aquest efecte oxidant. No obstant, aquest coenzim no es limita a una població concreta. A nivell preventiu, tothom pot prendre aquest coenzim per ajudar a retardar l'envelliment cel·lular.

Per altra banda, estudis recents posen sobre la taula el paper d'aquest coenzim davant de malalties cardiovasculars, ja que un estudi afirma que en les quantitats adequades o fins i tot elevades, el coenzim Q10 ajuda a una captació millor d'oxigen, la funció cardiovascular i la resistència a l'esforç, juntament amb una alimentació equilibrada com la de la dieta mediterrània. Per a més informació, us recomanem aquest enllaç on es parla d'aquest recent estudi: "La dieta mediterránea enriquecida con Q10 prolonga la vida"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada