Translate

dilluns, 6 de febrer del 2012

El llevat de cervesa



El llevat de cervesa és un tipus de llevat que com el seu nom indica, s’utilitza per fer cervesa  a partir de la fermentació de la  malta. Aquest llevat, que s’alimenta principalment de sucres, en condicions adequades transforma els sucres de la malta en alcohol i diòxid de carboni.

A mesura que es va realitzant aquest procés de fermentació en fred, el llevat es va dipositant al fons dels recipients. Aquest pòsit, que va adquirint una textura espessa, constitueix el llevat fresc, que després d’un procés de rentat i secat, serà apte pel consum com a suplement alimentari.

Llevat de cervesa, foto vista aquí
Propietats:

El llevat de cervesa  és un reconstituent. És important remarcar que tot i que amb aquest llevat es produeixi una beguda alcohòlica, el llevat no conté alcohol. El 50% de la seva composició són proteïnes (conté els 8 aminoàcids essencials) que fan que sigui de fàcil digestió.A més a més és ric en antioxidants, vitamines (sobretot del grup B) i minerals.  El  seu contingut en greix és baix i té una quantitat de fibra considerable.

Es recomana en cas de...

-          Cansament i situacions d’estès
-          Esportistes
-          Embarrassades i lactants
-          Nens i adolescents
-          Problemes de pell (efecte depuratiu)
-          Problemes de creixement d’ungles i cabell
-          Per augmentar les defenses
-      Per augmentar de pes (prendre juntament amb el menjar) Si no es vol augmentar de pes, prendre separat dels àpats.
-          Estrenyiment

Contraindicat en cas de...

-     Ja que les vitamines del grup B són estimulants, no es recomana aquest suplement en persones nervioses o que pateixin insomni.
-       El llevat de cervesa conté purines, per això no es recomana en cas de patir gota o hiperuricèmia. Així com també per la gent propensa a tenir càlculs renals (urats).
-          Fenilcetonúrics.

Recomanacions d’ús:

El llevat de cervesa té un gust una mica amargant. Es pot afegir en forma de flocs/pols a les amanides, sopes, carns i peixos (3-5 cullerades al dia). Si es vol prendre en comprimits, es recomanen de 3 a 9 comprimits repartits durant el dia, en funció de les necessitats. És important consultar les recomanacions del fabricant o d’un professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada