La recepta del mes de la Clara: canelons de verdures!
Ara que és temps de Festes i qui més qui menys fa excessos , us proposem una adaptació lleugera dels tradicionals canelons nadalencs!
Ingredients (4 persones):
- 16 làmines de canelons
- 200g de formatge ratllat
- 1 fulla de llorer
- 1 pastilla de brou (opcional)
- Pastanaga
- Carxofes
- Col-i-flor
- Carbassó
- Sal
- Oli d'oliva
- Per a la beixamel: 60g de mantega, 1l de llet, 60g de farina, 1 cull. de farina de blat de moro, polsim de nou moscada, sal i pebre blanc.
Preparació:
Netegeu les verdures i talleu-les a trossos petits. Bulliu-les amb aigua i sal i escorreu-les bé. Tot seguit saltegeu-les en una paella amb una mica d'oli per a que es daurin una mica i reserveu-les.
Coeu les làmines de caneló amb aigua, una fulla de llorer i sal, i opcionalment una pastilla de brou. Passeu-les per aigua freda i poseu-les sobre un drap de cuina.
Enrotlleu els canelons (amb la verdura) posant-los en una safata d'anar al forn.
Poseu la mantega i la farina en una paella a foc baix. Remeneu bé i al cap d'uns cinc minuts afegiu la llet i les espècies, remeneu fins que us quedi lligat. Aboqueu la beixamel per damunt dels canelons.
Poseu-hi el formatge ratllat i introduiu-ho al forn uns minuts fins que quedin rossos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada