Translate

dimecres, 4 d’abril del 2012

Bunyols de vent




La recepta d'avui és típica d'aquestes dates. Els bunyols, o brunyols, com diuen a l'Empordà, són unes pastes típiques de Quaresma que antigament s'elaboraven els dimecres i els divendres d'aquesta època de l'any. Es fa una massa amb farina de blat que es fregeix i s'enfarina amb sucre. Actualment n'existeixen moltes varietats, però en aquest post us presentem els anomenats bunyols de vent. 

Detall d'uns bunyols, foto i recepta extretes del Club de Cuines de TV3

Ingredients:

- 125g de llet
- 125g d'aigua
- 110g de mantega
- 1 pessic de sal
- 1 pessic de sucre
- 150g de farina
- 3 ous
- sucre per enfarinar
- Oli d'oliva

Preparació:

Posar la llet en una cassola a foc baix mentre afegim l'aigua, la mantega, la sal i el sucre. Remenem suaument i augmentem el foc. Quan comenci a bullir, afegir la farina i remoure fins que no quedin grumolls. Quan ja estigui tot ben homogeni, apartem del foc i afegim els ous un per un sense deixar de remoure. 

Deixar refredar la massa i fer petites porcions per fregir amb oli d'oliva ben calent. Els bunyols poden ser rodons o més aviat ovalats amb un forat al mig amb oli d'oliva ben calent. Quan ja siguin daurats, els treiem de l'oli, els deixem escórrer per eliminar l'oli sobrant i els enfarinem amb sucre. 

Bon profit i bona Setmana Santa!!!

2 comentaris:

  1. Sembla que quedaran molt bons!!

    Només un apunt, la recepta que ens regaleu és per elaborar bunyols de vent. A l'Empordà als brunyols de Quaresma hi afegim un ingredient més, la matafaluga. Es tracta d'una espècie que li confereix el toc anisat molt caracteristic.

    Fins aviat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      Efectivament, ens havíem oblidat la matafaluga a la recepta, ara mateix la canviarem! A més a més de la matafaluga, hi ha gent que hi sol afegir una copeta d'anís dolç :)

      Moltes gràcies per l'apreciació Clara! ens encanta que participis!!!

      Una abraçada

      Elimina