El seità és un preparat alimentari originari del Japó i el seu ingredient principal és el gluten de blat. Té un alt contingut en proteïna i per això s'utilitza com una alternativa a la proteïna animal.
El seità té un gust bastant neutre així que és ideal per preparar molts plats vegans i vegetarians.
Pasta amb bolonyesa de seità
Ingredients (4persones):
- 350g de la pasta que més t'agradi (macarrons, espaguetis... de blat o d'espelta, kamut, blat de moro...)
Foto exemple i recepta semblant aquí |
- 1 ceba
- 5-6 tomàquets madurs
- 300g de seità
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Orenga
- Opcional: 1 cull. sopera de tamari (salsa de soja)
- Opcional: 1 cull. de postre de sucre integral de canya (només si és necessari)
Preparació:
Posar aigua a bullir i fer coure la pasta segons el temps recomanat. Escórrer i reservar.
Tallar la ceba i la carrota a daus i fer coure a foc baix amb oli d'oliva a una cassola. Mentrestant, partir els tomàquets per la meitat, treure les llavors i ratllar-los fins a arribar a la pela. Afegir el tomàquet triturat a la paella i deixar que es cogui a foc baix amb una mica de sal.
Mentre la verdura es va fent lentament, tallar el seità a daus molt petits i posar a una paella amb una mica d'oli d'oliva i una cullerada sopera de tamari (opcional) durant 8-10 minuts aproximadament. Afegir el seità a la cassola on tenim la salsa de tomàquet a foc suau. Barrejar tot bé.
Afegir la pasta a la cassola, barrejar tot bé i servir amb una mica d'orenga per sobre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada