Translate

dimarts, 19 d’agost del 2014

Pastel de pescado casero

Pastel de pescado casero (ESP)
Pastís de peix casolà (CAT)

Hay muchas formas de hacer un pastel de pescado. Yo lo hago con esta receta porque así me lo enseñó mi madre y es el que me gusta, porque es el que he comido siempre. Los pasteles de pescado son otra forma de consumir pescado de una forma distinta y suelen gustar mucho a los niños por su ausencia de espinas. 

Ingredientes (4 personas):
Pastel de pescado 

- 2 bolsas de 600g de rape o lomos de otro pescado a ser posible que ya no tenga espinas (puede ser fresco o congelado)
- 1 cebolla
- 1 cucharada sopera de ketchup o salsa de tomate
- 1 rebanada de pan de molde
- 1 tacita de leche
- 2 huevos
- Mantequilla para untar un molde de horno
- Perejil, sal y pimienta

Preparación:

Hervir el pescado y mientras se enfría, precalentar el horno a 200ºC. Desmenuzar el pescado en un bol y si hay alguna espina, será el momento para quitarla. Añadir la cebolla rallada el perejil, la sal y la pimienta (al gusto) y la cucharada de ketchup o salsa de tomate. Mezclar bien. Mojar la rebanada de pan de molde con leche y añadirla al bol mientras la vamos desmenuzando. Batir los huevos y añadirlos al bol también. Mezclar bien.

Untar un molde con un poco de mantequilla y añadir la mezcla que hemos preparado en el bol. Tapar con papel de aluminio e introducir en el horno. Dejar unos 20 minutos. A continuación retirar el papel de aluminio y dejar 5-10 minutos más para que se dore un poco la superficie y el pastel coja más consistencia. Dejar enfriar y quitar del molde. 

El pastel se puede acompañar con un poco de mayonesa.

¡Buen provecho!

Pastís de peix (CAT) 

Hi ha moltes maneres de fer un pastís de peix. Jo el faig amb aquesta recepta perquè així me'l va ensenyar a fer la meva mare i és el que m'agrada, perquè és el que he menjat sempre. Els pastissos de peix són una altra manera de consumir peix d'una forma diferent i solen agradar molt als nens per la seva absència d'espines. 

Ingredients (4 persones):

Pastís de peix
- 2 bosses de 600g de rap o lloms d'un altre peix a ser possible que ja no tingui espines (pot ser fresc o congelat) 
- 1 ceba 
- 1 cullerada sopera de "ketchup" o salsa de tomàquet 
- 1 llesca de pa de motlle 
- 1 tasseta de llet 
- 2 ous 
- Mantega per untar un motlle de forn 
- Julivert, sal i pebre 


Preparació:


Bullir el peix i mentre es refreda, preescalfar el forn a 200ºC. Esmicolar el peix en un bol i de passada vigilar que no hi hagi cap espina. Afegir la ceba ratllada el julivert, la sal i el pebre (al gust) i la cullerada de "ketchup" o salsa de tomàquet. Barrejar bé. Mullar la llesca de pa de motlle amb llet i afegir-la al bol mentre l'anem esmicolant. Batre els ous i afegir-los al bol també. Barrejar bé. 

Untar un motlle amb una mica de mantega i afegir la mescla que hem preparat al bol. Tapar amb paper d'alumini i introduir al forn. Deixar uns 20 minuts. A continuació retirar el paper d'alumini i deixar 5-10 minuts més perquè es dauri una mica la superfície i el pastís agafi més consistència. Deixar refredar i treure del motlle. 

El pastís es pot acompanyar amb una mica de maionesa. 

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada