Translate

dijous, 28 de febrer del 2013

Trinxat de la Cerdanya





Exemple de presentació del plat, foto vista aquí.

El trinxat és un plat típic del pirineu català i Andorra. És un plat fonamental dins de la cuina de muntanya fet a base de patata i col. Tots els anys, a finals de febrer se celebra a Puigcerdà "La festa del Trinxat" un esdeveniment en el que no només es menja aquest plat fabulós sino també altres productes típics com bolets o embotits.


Ingredients:

- 1kg de patates
- 1 col d'hivern
- 4 talls de cansalada viada
- Oli d'oliva
- Sal

Elaboració:

Renteu la col i talleu-la. Peleu les patates, esqueixeu-les i renteu-les. Feu bullir els dos ingredients en aigua amb una mica de sal fins que gairebé es desfacin. I deixar-ho escórrer bé.
En una paella amb una mica d'oli, rossegeu els talls de cansalada i reserveu-los.
A la mateixa paella, amb l'oli restant i el greix que hagi deixat anar la cansalada, aboqueu les patates i la col ben escorregudes i aneu xafant bé per donar una textura homogènia. Donar la volta amb l'ajuda d'un tomba-truites i deixar daurar una mica. 
En el moment d'emplatar, posar la cansalada per sobre que hem reservat prèviament.

Bon profit!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada