Exemple del plat, foto vista aquí. |
Els dies de fred ja ens han arribat i acompanya que a la taula servim plats calents i caldosos.
Un aliment que comença a estar en el seu millor moment són les carxofes, molt depuratives, gustoses i versàtils a la cuina.
Per això avui us presentem unes carxofes estofades, un plat humil que agradarà a tota la família.
Ingredients:
- 10 carxofes grosses
- 2 cebes mitjanes
- 3 tomàquets madurs
- 2 grans d'all
- 50g de pernil ibèric
- 1 raig d'oli
- 1/2 got de vi blanc sec
- Sal
- Pebre
Elaboració:
Traieu les fulles de les carxofes, retalleu les puntes fins que només quedi la part blanca i talleu-les en 4 trossos. Poseu-les en un vol amb aigua i julivert perquè no s'ennegreixin.
Peleu i talleu la ceba a trossos petits, poseu-la a la cassola amb un raig d'oli a foc suau, salpebreu-la.
Quan la ceba estigui tova, i comenci a agafar color, afegiu-hi el tomàquet ratllat i els alls a làmines.
Quan tot el sofregit estigui ben confitat, escorreu les carxofes i afegiu-les a la cassola, aneu remenant fins que siguin toves.
Poseu-hi el pernil tallat a trossos ben petits, deixeu-ho coure uns quants minuts i tot seguit regueu-ho amb vi blanc, rectifiqueu de sal si és necessari. Deixeu-ho fent xup-xup, amb la cassola tapada uns 10 o 15 minuts més.
Bon profit!!
Ingredients:
- 10 carxofes grosses
- 2 cebes mitjanes
- 3 tomàquets madurs
- 2 grans d'all
- 50g de pernil ibèric
- 1 raig d'oli
- 1/2 got de vi blanc sec
- Sal
- Pebre
Elaboració:
Traieu les fulles de les carxofes, retalleu les puntes fins que només quedi la part blanca i talleu-les en 4 trossos. Poseu-les en un vol amb aigua i julivert perquè no s'ennegreixin.
Peleu i talleu la ceba a trossos petits, poseu-la a la cassola amb un raig d'oli a foc suau, salpebreu-la.
Quan la ceba estigui tova, i comenci a agafar color, afegiu-hi el tomàquet ratllat i els alls a làmines.
Quan tot el sofregit estigui ben confitat, escorreu les carxofes i afegiu-les a la cassola, aneu remenant fins que siguin toves.
Poseu-hi el pernil tallat a trossos ben petits, deixeu-ho coure uns quants minuts i tot seguit regueu-ho amb vi blanc, rectifiqueu de sal si és necessari. Deixeu-ho fent xup-xup, amb la cassola tapada uns 10 o 15 minuts més.
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada