Avui estrenem una de les quatre seccions que tindrà aquest blog, la secció de productes. En ella us explicarem què són, per a què s'utilitzen i com s'utilitzen, els productes que podeu trobar a Q&diet. Si teniu dubtes o voleu saber més coses, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres via blog, facebook, twitter o mail, o bé fent-nos una visita!
Avui parlem de la mel de Manuka!
La manuka és un arbust de flors blanques que s’utilitzen des de fa segles a Nova Zelanda per fer mel. Se’n poden distingir dos tipus, la mel de manuka convencional i la mel de manuka (una mel d’alta qualitat amb propietats similars a la resta de mels) i la mel de manuka UMF, que a més de les propietats comunes a la resta de mels té propietats antibacterianes entre d’altres.
Flor de Manuka, font: NZ Plant Pics
Totes les mels tenen propietats antisèptiques i antibacterianes. Però després d’anys d’investigacions a la Universitat de Waikato (Nova Zelanda) i altres laboratoris, s’ha descobert que una propietat antibacteriana més estable a la que han anomenat UMF (de l’anglès unique manuka factor). L’UMF es valora en una escala del 0 al 20, éssent 10 el valor mínim recomanat per beneficiar-se de totes les propietats del factor UMF i la mel de manuka.
Les propietats més rellevants són:
- Problemes gàstrics: úlceres d’estómac i duodè (provocades principalment pel bacteri H.Pilori), hèrnia de hiatus i acidesa d’estómac.
- Cicatrització de ferides, infeccions o inflamacions, úlceres i febre.
- Picades d’insectes i cremades.
- Prevenció de gengivitis i altres problemes bucals.
- Prevenció de problemes de les vies respiratòries altes com asma o bronquitis.
Recomanacions d’ús:
Només amb 3-4 cullerades de postre al dia de mel ja és suficient per gaudir de totes les seves propietats.
Per problemes gàstrics, es recomana consumir una culleradeta de postre abans dels àpats i una última culleradeta de postre abans d’anar a dormir.
Per aplicacions cutànies, aplicar la mel a la zona desitjada tres vegades al dia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada