Translate

dijous, 10 d’octubre del 2013

El kéfir

El kéfir (ESP)
El kèfir o Quèfir (CAT)

Ejemplo comercial de kéfir de cabra disponible
en nuestras tiendas online. 

El kéfir es un tipo de yougur (leche fermentada) que proviene de la región del Caucas y se hizo popular en europa a principios del siglo pasado. Tiene una textura parecida al yogur pero con un sabor ligeramente más ácido. En el mercado encontramos distintos tipos de kéfir, como el de vaca o el de cabra.


Tanto el yogur como el kéfir poseen bacterias que hacen que el producto final tenga propiedades probióticas, es decir, los microorganismos vivos que contienen, administrados en concentraciones adecuadas ejercen efectos beneficiosos (sobretodo en el sistema digestivo pero también en el inmunológico).    


Hay 2 diferencias principales entre el yogur y el kéfir. La primera es que el kéfir  posee una levadura (hongo unicelular) llamado S.kefir y la segunda es que la fermentación del kéfir es ácido-alcohólica. Es decir, la glucosa se convierte en alcohol y ácido carbónico. No obstante, el alcohol presente en el producto final es inferior al 1% por lo que es inapreciable. 


Gránulos de kéfir. Foto encontrada aquí.


El kéfir se obtiene a partir de unos gránulos o nódulos que se añaden a la leche para que pueda fermentar. En cuanto fermenta, se retiran los granos y se guardan. Es decir, éstos gránulos se van usando como "madre" para obtener el kéfir.



Propiedades:

- Fácil digestión: el kéfir es fácilmente digerible y apto para intolerantes a la lactosa. 

- Regeneración de la flora bacteriana: por sus propiedades probióticas, el kéfir ayuda a regenerar la microflora intestinal y a equilibrar el sistema digestivo. 

- Regula el tránsito intestinal: por eso, también es útil contra el estreñimiento.

Mejor la asimilación de otros nutrientes: como las vitaminas del grupo B y la vitamina K. Además es rico en minerales como el calcio, el fósforo o el potasio. 

- Ayuda a fortalecer las defensas: frente a infecciones tanto víricas como bacterianas.Además es detoxificante, por lo que nos protege de toxinas y otras agresiones exteriores. 

- Prevención y mejora en enferemedades: como la gastritis, las úlceras, el cáncer de colon o la putrefacción intestinal, entre otros.

El kèfir o Quèfir (CAT)

Exemple comercial de lèfir de cabra disponible
a les nostres botigues online. 
 
El kèfir és un tipus de iogurt (llet fermentada) que prové de la regió del Caucas i es va fer popular a Europ
a a principis del segle passat. Té una textura semblant al iogurt però amb un gust lleugerament més àcid. Al mercat trobem diferents tipus de quefir, com el de vaca o de cabra.

Tant el iogurt com el kèfir posseeixen bacteris que fan que el producte final tingui propietats probiòtics, és a dir, els microorganismes vius que contenen, en concentracions adequades exerceixen efectes beneficiosos (sobretot en el sistema digestiu però també en el immunològic).    


Hi ha 2 diferències principals entre el iogurt i el kèfir. La primera és que el kèfir posseeix un llevat (fong unicel·lular) anomenat S.kefir i la segona és que la fermentació del kèfir és àcid-alcohòlica. És a dir, la glucosa es converteix en alcohol i àcid carbònic. Tanmateix, l'alcohol present en el producte final és inferior a l'1% pel que és inapreciable.


Gránulos de kéfir. Foto encontrada aquí.


El kèfir s'obté a partir d'uns grànuls o nòduls que s'afegeixen a la llet perquè pugui fermentar. Quant fermenta, es retiren els grans i es guarden. És a dir, aquests grànuls es van usant com "mare" per obtenir el quefir.




Propietats:

- Fàcil digestió: el kèfir és fàcilment digerible i apte per a intolerants a la lactosa.

- Regeneració de la flora bacteriana: per les seves propietats probiòtics, el kèfir ajuda a regenerar la microflora intestinal i a equilibrar el sistema digestiu.

- Regula el trànsit intestinal: per això, també és útil contra el restrenyiment.

-Millora l'assimilació d'altres nutrients: com les vitamines del grup B i la vitamina K. A més és ric en minerals com el calci, el fòsfor o el potassi.

- Ajuda a enfortir les defenses: enfront d'infeccions tant víriques com bacterianes.A més és detoxificant, pel que ens protegeix de toxines i altres agressions exteriors.

- Prevenció i millora de malalties: com la gastritis, les úlceres, el càncer de còlon o la putrefacció intestinal, entre d'altres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada