Translate

dijous, 26 de setembre del 2013

El vegetarianismo

1 de octubre, dia mundial del vegetarianismo (ESP)
1 d'octubre, dia mundial del vegetarianisme (CAT)




El próximo martes día 1 de octubre, es el día mundial del vegetarianismo, que se celebra desde 1977. No obstante, el interés por el vegetarianismo nació mucho antes, ya que desde el año 1908 existe una Unión Vegetariana Internacional nacida en Alemania.


La dieta vegetariana excluye en mayor o menor grado los alimentos de origen animal. Los vegetarianos estrictos (veganos) no comen carne, pescado, marisco, huevos y lácteos. Existen otras variantes, como los ovo-lacto-vegetarianos, que comen huevos, leche y derivados lácteos.

Cualquier opción es buena siempre que se siga una dieta equilibrada y variada. En el caso de los vegetarianos/veganos, se hará especial hincapié en el aporte proteico, para evitar carencias así como también el aporte de vitamina B12 (que principalmente se halla en los productos de origen animal), los ácidos grasos omega 3 y la vitamina D. En el caso de que la dieta no permita llegar a las dosis recomendadas de estos nutrientes, siempre existirá la posiblidad de suplementarlos con complementos dietéticos.

Para todos aquellos que queráis animaros a probar, en Ansó (Huesca) se celebra el Primer Festival Internacional Vegetariano del Pirineo, del 4 al 6 de octubre. Podéis ver el programa aquí


Otros enlaces de interés:

- World Vegetarian Day
- Unión Vegetariana Internacional
- Unión Vegetariana Española
- Association Végétarienne de France
- Guia de restaurants vegetarians a Barcelona


1 d'octubre, dia mundial del vegetarianisme (CAT)



El proper dimarts dia 1 d'octubre, és el dia mundial del vegetarianisme, que se celebra des de 1977. Tanmateix, l'interès pel vegetarianisme va néixer molt abans, ja que des de l'any 1908 existeix una Unió Vegetariana Internacional nascuda a Alemanya.

La dieta vegetariana exclou en major o menor grau els aliments d'origen animal. Els vegetarians estrictes (vegans) no mengen carn, peix, marisc, ous i lactis. Existeixen altres variants, com els ovo-lacto-vegetarians, que mengen ous, llet i derivats lactis.

Qualsevol opció és bona sempre que se segueixi una dieta equilibrada i variada. En el cas dels vegetarians/vegans, es farà especial èmfasi en l'aportació proteica, per evitar mancances així com també l'aportació de vitamina B12 (que principalment es troba en els productes d'origen animal), els àcids grassos omega 3 i la vitamina D. En el cas que la dieta no permeti arribar a les dosis recomanades d'aquests nutrients, sempre hi haurà la possibilitat de suplementar amb complements dietètics.


Per a tots aquells que vulgueu animar-vos a provar, a Ansó (Osca) es celebra el Primer Festival Internacional Vegetarià del Pirineu, del 4 al 6 d'octubre. Podeu veure el programa aquí.

Altres enllaços d'interès:

World Vegetarian Day
Unión Vegetariana Internacional
Unión Vegetariana Española
Association Végétarienne de France
Guia de restaurants vegetarians a Barcelona



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada